Privredna komora FBiH

Danas u Tuzli “Info dan metalaca 2019”

metalska industrija

Iz Privredne komore FBiH navode da je, s obzirom na to da se 15. novembar u FBiH slavi kao Dan metalaca, održavanje Info dana metalaca prilika da se prikažu pozitivni trendovi u ovom sektoru i uputi čestitka metalcima u BiH

Privredna komora FBiH, u saradnji s Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i uz partnerski događaj “BH Engineering Week 2019”, četvrti put organizuje “Info dan metalaca”, imajući u vidu da metalskoj industriji u BiH dugi niz godina pripada status najznačajnije grane industrije, a posljednjih godina bilježi i evidentan rast proizvodnje i izvoza.

Info dan metalaca bit će upriličen u petak, 15. novembra, u prostorijama BKC-a u Tuzli.

Iz Privredne komore FBiH navode da je, s obzirom na to da se 15. novembar u FBiH slavi kao Dan metalaca, održavanje Info dana metalaca prilika da se prikažu pozitivni trendovi u ovom sektoru i uputi čestitka metalcima u BiH.

Podsjećaju da su u toku pripremni radovi na izgradnji najvećeg poslijeratnog projekta u BiH – Bloka 7 TE Tuzla, ukupne vrijednosti 722 miliona eura.

– Značajan dio poslova radit će domaće kompanije i tu je šansa i za kompanije iz metalske industrije. S obzirom na to, centralna tema “Info dana metalaca 2019” je Izgradnja Bloka 7 TE Tuzla, kao šansa za metalsku industriju BiH. Osim te teme, govorit će se i o drugim aktuelnim temama u metalskoj industriji – najavljeno je iz Privredne komore FBiH.