iako je najavljen

Datum otvaranja trgovačkih centara u FBiH još uvijek nepoznat

mepas

Većina trgovina u mostarskom Mepas Mallu, najvećem trgovačkom centru u Hercegovini, i dalje je zatvorena, uz iznimku trgovina prehrambenom robom i kozmetikom

Iako je za kraj maja najavljen početak treće faze ublažavanja restriktivnih mjera, koja obuhvaća i otvaranje tržnih centara u Federaciji BiH, još nije poznat točan datum kada će se to i dogoditi.

Većina trgovina u mostarskom Mepas Mallu, najvećem trgovačkom centru u Hercegovini, i dalje je zatvorena, uz iznimku trgovina prehrambenom robom i kozmetikom.

Prema informacijama dobivenim iz Mepas Malla za otvaranje ostalih trgovina čeka se odluka Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona, odnosno Federalnog stožera civilne zaštite.

U okviru tržnog centra posluje i Hotel Mepas, koji je svoja vrata ponovno otvorio 18. maja.

– Radimo već više od tjedan dana, a imamo domaćih i stranih gostiju. Strani gosti su vjerojatno oni koji su ušli u državu prije početka pandemije koronavirusa ili oni koji možda imaju trajni boravak u drugim gradovima BiH. Pridržavamo se svih trenutno postojećih pravila i preporuka propisanih od Kriznog stožera, što podrazumijeva obaveznu “dezobarijeru” na ulazu u hotel, gdje gosti također trebaju dezinficirati ruke, a dok se kreću javnim prostorom hotela trebali bi nositi vlastite maske – kazala je voditeljica prodaje i marketinga Hotela Mepas Ivana Ćavar.

Istaknula je kako se nada da će otvaranje granica potaknuti veći promet turista i poslovnih gostiju u Mostaru i BiH.

– Svakako da mi, kao i svi hotelijeri, jedva čekamo da se otvore granice i da možemo nekako početi s normalnim radom unutar našeg hotela – navela je Ćavar.