Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset uspješnih godina Konica Minolta poslovnih rješenja u BiH

konica_minolta

Kompanija Konica Minolta danas je u Sarajevu svečano obilježila deset godina od otvaranja predstavništva u Bosni i Hercegovini.

Riječ o jednoj od osam japanskih kompanija koje uspješno posluju u Bosni i Hercegovini i kvalitetom proizvoda i usluga podstiču unapređenja poslovnog okruženja.

Direktor Konica Minolte za BiH Mirza Merzić kazao je da su od 2006. godine do danas uspjeli da razviju moderan prodajno-tenički centar, mrežu partnera, a da im je cilj uz postojećih deset uposlenika zaposliti nove i proširiti poslovanje, uz ponudu IT poslovnih rješenja, budući da se grupacija Konica Minolta bavi i medicinskom opremom, opremom za printanje tekstila, optičkim i mjernim instrumentima i raznim softverskim rješenjima.

Također je naglašeno da laserska multifunkcionalna oprema ove kompanije pokriva oko pola bh. tržišta i da Konica Minolta u BiH ima ugovor o održavanju 1.200 uređaja.

– Željeli smo da ovaj jubilej i ovogodišnje druženje obilježimo na drugačiji način,to jeste organiziranjem Dana poslovnih inovacija tokom kog prezentiramo cijeli spektar poslovnih rješenja koja odgovaraju na potrebe modernog poslovanja, ali, isto tako, daju priliku za optimalno korištenje resursa, brže i pouzdanije procese protoka dokumentacije i informacija i svakako uštede. S ponosom ističem da već deset godina radimo sjajan posao vodeći se filozofijom koja promovira stvaranje novih vrijednosti – rekao je Merzić.

Japanska kompanija Konica Minolta koja se bavi proizvodnjom laserske multifunkcionalne opreme, sa sjedištem u Tokiju, prisutna je na tržištu već 140 godina. Cilj joj je do 2018. postati svjetski poznati IT provajder. Konica Minolta brine i o očuvanju okoliša i to je sastavni dio upravljačke filozofije ove kompanije.

Na ceremoniji u Sarajevu, osim međunarodnih i domaćih strateških partnera kompanije, prisustvovali su i predstavnici Ambasade Japana u BiH, a dodijeljene su i zahvalnice domaćim poslovnim partnerima.