Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tehnički remont Bratunac

„Despot“ i „Vampir“ idu na svjetsko tržište

pistolj

Na sajmu u Abu Dabiju TRB će, osim pištolja i mašine za deminiranje, predstaviti i projekat proizvodnje municije

U “Tehničkom remontu Bratunac” pripremaju se za učešće na Međunarodnom sajmu vojne industrije, u Abu Dabiju, 17. februara. Na jednom od najprestižnijih svjetskih sajmova, predstaviće potencijale Republike Srpske u namjenskoj industriji.

Јedan od aduta TRB-a, na prestižnom sajmu, mogao bi biti proizvod pištolj, tzv. “Vampir”, kojeg remontovi inženjeri i konstruktori usavršavaju nekoliko godina, prenosi BiznisInfo.

– Pištolj ima sve što treba da ima savremeno oružje, dizajn, preciznost. Njegove mogućnosti su da ispali 100.000 metaka – kaže za RTRS Vladimir Popović, konstruktor na projektu “RS9”.

Posjetiocima i potencijalnim kupcima biće predstavljena i “mašina za deminiranje”, proizvod isključivo domaće proizvodnje.

– Imaćemo razne postavke, biće dosta interaktivno, očekujemo veliku posjećenost, a samim tim i nove klijente i poslove – tvrdi Mia Marjanović, TRB Bratunac.

Tržište ove kompanije su zemlje bliskog istoka, Azije i Afrike. Sve je to rezultat istraživanja, ulaganja i zapošljavanja mladih kadrova u posljednje četiri godine.

– Kada znamo da će na sajmu izlagati Amerikanci, Francuzi,…mi se trudimo u našem segmentu da budemo konkurentni i uspijeva nam u tome – kazao je Slavenko Ristić, vlasnik TRB Bratunac.

Na sajmu u Abu Dabiju TRB će, osim pištolja i mašine za deminiranje, predstaviti i projekat proizvodnje municije, a potencijalnim kupcima biće predstavljeno i višenamjensko vozilo DESPOT, koje je domaća javnost imala priliku da vidi u defileu za Dan Republike Srpske, izvještava RTRS.