Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poziv na 8.GS1 konferenciju

Digitalna ekspanzija: Put BiH u bespapirno poslovanje

GS1 konferencija

Kotizacije iznose 50 KM za članice GS1 Bosne i Hercegovine i 100 KM za nečlanice, uz odgovarajuće popuste za više prijavljenih iz jedne kompanije

Dobrodošli u digitalnu eru! Inovacija je ključna za preživljavanje, a Bosna i Hercegovina, iako možda zaostaje na putu digitalizacije, ima ogroman potencijal za napredak. GS1 Konferencija je savršena prilika da se naše tržište educira i pripremi za budućnost.

Pridružite nam se 30.05.2024. u 9:00 sati u hotelu Hills u Sarajevu.

Program konferencije se sastoji od uvoda, dva bloka i panel diskusije, te će obuhvatiti sljedeće teme:

Digitalni potpis: Prof.dr.sc. Almir Badnjević, direktor IDDEEA, vodi nas kroz svijet digitalnog potpisa i njegovog utjecaja na poslovanje. Otkrijte zašto je certifikacija prema Uredbi eIDAS revolucionarni korak ka jačanju sigurnosti naših identifikacionih dokumenata i kako to oblikuje našu budućnost.

Efikasna sljedivost proizvoda: Kompanija Elmed d.o.o. Banja Luka će predstaviti kako QR i Datamatrix kodovi revolucioniraju praćenje i identifikaciju proizvoda u proizvodnji.

Cirkularna ekonomija i Digitalni pasoši proizvoda: Alma Ras d.o.o. Olovo će predstaviti pilot projekat „Bijela majica koja priča priču“, pokazujući inovacije u skladu s EU regulativama i potrebama kupaca.

Digitalna platforma: BH Telecom će predstaviti kako se ne ističe samo kao pružatelj usluga, već i kao inovator i lider koji promoviše nove digitalne procese bosanskohercegovačkog društva.

Elektronska razmjena podataka (EDI): Kompanije ZZI, EDITEL i YANOKA će objasniti koristi i faktore uspjeha prelaska na digitalno poslovanje putem EDI-a, uz primjer Slovenije u implementaciji eRačuna koja može biti smjernica za buduće zakonske regulative u BiH.

Panel diskusija: „Da li imamo vremena, znanja i hrabrosti za e-fiskalizaciju i e-račun?“

Panel će moderirati dekan Ekonomskog fakuteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr. Igor Živko, a panelisti će biti:

– Božidarka Popović, Pomoćnik ministra Ministarstvo finansija Republike Srpske;
– Igor Zorko – Potpredsjednik komore i predsjednik ICT asociacije Privredna Komora Republike Slovenije;
– Mario Nenadić – Direktor Udruženja poslodavaca FBiH
– Dragan Zorić – Načelnik Odjeljenja za poreze, registraciju i koordinaciju rada Poreska uprava Republike Srpske

Ciljevi panela su pojasniti novi Zakon o e-Fiskalizaciji u Republici Srpskoj, otkriti očekivanja Udruženja poslodavaca FBiH u vezi sa smjernicama digitalne transformacije i zakonskim promjenama koje očekuju od vlasti, te njihov stav o usklađivanju sa zahtjevima Evropske zajednice u kontekstu označavanja proizvoda i zaštite potrošača, kao i podijeliti slovenačka iskustva i najbolje prakse u implementaciji e-računa, ističući unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti, te pružiti sugestije za Bosnu i Hercegovinu za bespapirno poslovanje s naglaskom na korištenje GS1 standarda.

Jedan QR, beskonačne mogućnosti: Analiziraćemo utjecaj AI na potrošače kroz OriginTrail i GS1 standarde, ulogu QR kodova i RFID oznaka u održivoj modnoj industriji (strategija H&M-a). Istražićemo QR plaćanja u BiH, te primjenu QR kodova u skladištima i poboljšanju korisničkog iskustva na web shop-u.

Za kraj saznajte koje će kompanije dobiti “GS1 Excellence Award for Digital Innovation” u 2024. godini. Ova priznanja dodjeljuju se kao znak izuzetnog doprinosa unapređenju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Lideri u digitalnoj transformaciji će biti nagrađeni za svoje inovativne pristupe koji potiču rast, transparentnost i konkurentnost na tržištu.

Konferencija je namijenjena: poslovnim liderima, menadžerima, vlasnicima i zaposlenima u malim i srednjim kompanijama, trgovinskim lancima, distributerima, IT sektoru, vladinom i nevladinom sketoru kao i ostalim koji se bave upravljanjem i unapređivanjem lancem snabdijevanja.

Konferenciju su suorganizirali i podržali: Udruženje poslodavaca FBiH, Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Privredna komora Republike Srpske i eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini, Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK), Američka trgovačka komora u BiH (AmCham).

Kotizacije iznose 50 KM za članice GS1 Bosne i Hercegovine i 100 KM za nečlanice, uz odgovarajuće popuste za više prijavljenih iz jedne kompanije.

Više informacija o predavačima i prijavu na konferenciju izvršite putem web stranice GS1 KONFERENCIJE.