Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Washington

Direktor Agencije za bankarstvo FBiH primio prestižnu nagradu “Leadership Award 2023”

jasmin mahmuzic
Foto: Agencija za bankarstvo Federacije BiH
Jasmin Mahmuzić

Nagrada je proglašena i predana u sklopu konferencije “The Western Balkans: Transatlantic and Regional Cooperation – Building Strong Alliances” koja je održana 13. jula u Washingtonu

Transatlantic Leadership Network Washington u saradnji sa Atlantic Council Europe Center, dodijelio je prestižnu nagradu BiH “Leadership Award 2023”, Jasminu Mahmuziću, direktoru Agencije za bankarstvo Federacije BiH, za očuvanje i unapređenje bankarskog sistema Federacije Bosne i Hercegovine.

Transatlantic Leadership Network kao nestranačka, neprofitna i nezavisna, međunarodna mreža lidera privatnog sektora i političkih analitičara posvećenih jačanju i preusmjeravanju transatlantskih odnosa na dinamiku svijeta koji se brzo mijenja, kroz aktivnosti na terenu i naučne skupove, prepoznala je ulogu supervizora u očuvanju, unapređenju i kvaliteti bankarskog sistema Federacije BiH.

Ovom nagradom Odbor Transatlantic Leadership Networka je odao priznanje za postignuća direktoru Agencije za bankarstvo FBiH u ključnoj ulozi održavanja i očuvanja stabilnosti bankarskog sistema.

Nagrada je proglašena i predana u sklopu konferencije “The Western Balkans: Transatlantic and Regional Cooperation – Building Strong Alliances” koja je održana 13. jula u Washingtonu.

U okviri iste konferencije Jasmin Mahmuzić je bio panelista panela na temu Unapređenje regionalne povezanosti “Enhancing Regional Connectivity”.

Učesnici panela bili su predstavnici zemalja iz regiona a panelom je predsjedavala Ilva Tare, nerezidentni viši saradnik iz Evropskog centra, Atlantskog vijeća, saopćeno je iz Agencije za bankarstvo FBiH.