Dječje edukatore u BiH pomaže i Konzum

djecji-edukatori-konzum

Djeca trebaju našu pomoć, a Konzum BiH osigurao je sredstva za finansiranje plate za decembar za jednog od edukatora koji tokom cijele godine rade s djecom u EDUS-u, Udruženju za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju.

“Brojne studije pokazuju da se u prvih pet godina života razvije 90% mozga te pružanje podrške djeci od ranog doba donosi trajnu dobrobit za čitavo društvo. Stoga je inaš prioritet edukacija djece, svakodnevno napredovanje u procesu učenja i razvoj punog potencijala svakog mališana. Edukatori su nam ključni u tom procesu, jer oni su ti koji, koristeći naučna saznanja, dijete uče vještinama koje se prirodno nisu razvile. Sretni smo da je Konzum prepoznao značaj obrazovanja djece s poteškoćama te osigurao sredstva za finansiranje jednog edukatora tokom decembra”, poručila je Nirvana Pištoljević, izvršna direktorica Udruženja EDUS, koje svakodnevno educira 115 mališana, dok ih je 30 na listi čekanja.

Bezrezervnu ljubav i znanje na mališane prenosi 26 edukatora iz Zavoda «Mjedenica», kao i 25 edukatora iz Udruženja EDUS.

”Sretni smo što pomažemo djeci širom Bosne i Hercegovine, a posebno kada je riječ o 115 mališana. Srce vam zaista brže zakuca. Roditelji su ti koji trebaju djetetu omogućiti pozitivno, stimulirajuće kućno okruženje u kojem će se osjećati zaštićeno, voljeno i paženo. S druge strane edukatori će im otkriti šareni svijet znanja i prepoznati u svakome djetetu potencijal. Konzum BiH će uvijek podržati rad ovakvih institucija, kao i projekte kojima je cilj dobrobit djece”, istakla je Zvezdana Stojaković, PR Managerica Konzuma BiH.

Predstavnici EDUS-a nadaju se da će uskoro dobiti veće i vlastite prostore koji će dodatno unaprijediti njihov rad s djecom, pa tako i onih 30 mališana s početka priče neće biti na listi čekanja.