Biznis

"reuters"

Đoković kupio 80 posto danske kompanije koja razvija lijek protiv Covida-19

19/01/2022
Novak i Jelena Đoković / FOTO: Instagram / @djokernole

Direktor firme Ivan Lončarević rekao je da je investicija ostvarena u julu 2020. godine, ali je odbio reći kolika je bila njena vrijednost, piše Reuters

Novak Đoković kupio je 80 posto udjela u danskoj kompaniji QuantBioRes, koja razvija terapiju protiv covida-19, potvrdio je generalni direktor kompanije Ivan Lončarević za “Reuters”.

Prema podacima danskog privrednog registra, Jelena i Novak Đoković stvarni su vlasnici danske kompanije od 3. jula 2020. godine. Jelenin udio u vlasništvu je 39.2 posto, a Novakov 40.8 posto.

Direktor firme Ivan Lončarević rekao je da je investicija ostvarena u julu 2020. godine, ali je odbio reći kolika je bila njena vrijednost, piše Reuters.

QuantBioRes zapošljava 11 naučnika u Danskoj, Australiji i Sloveniji, a primarni cilj joj je razvijanje lijeka protiv covida, a ne vakcine, kazao je Lončarević.

Kompanija razvija peptid koji sprječava da koronavirus zarazi ljudske stanice i očekuje da će započeti klinička testiranja u Velikoj Britaniji ovog ljeta, rekao je Lončarević.

Đokovićev glasnogovornik nije odgovorio na molbu za komentar, javlja Reuters. Podsjetimo, Đoković nije vakcinisan protiv covida, a ovih je dana deportovan iz Australije te ne može nastupiti na Australian Openu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.