Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šta sve daju radnicima?

“dm” u Hrvatskoj traži radnike, evo kolika im je tamo plaća

dm hrvatska plaće
FOTO: Pixsell

Objavili su šta sve radnik / radnica “dm” u Hrvatskoj dobije od firme u godini dana

DM-drogerie markt d.o.o. traži farmaceutske tehničare za rad na zapadnom dijelu Zagreba. Očekuje se odgovornost, savjesnost, položen stručni ispit te najmanje SSS. Godišnja bruto plaća za radnika na 30 sati iznosi 15.480 eura, a na puno radno vrijeme 20.640 eura (1720 eura mjesečno). Zadaci uključuju izdavanje i prodaju lijekova te informiranje i savjetovanje korisnika. Prijaviti se može do 15.3.2024., prenosi Poslovni.hr.

Povećali plaće, satnice za studente, naknade za djecu, subvencije za prehranu…

Ta je kompanije u februaru objavila da je povećala bruto plaće svih uposlenika za 9 posto.

“Od januara 2024. dm je povećao bruto plaće za više od 2060 uposlenih za 9 posto, što je povećanje veće od stope inflacije te će u subvencioniranje prehrane za usposlene u prodavaonicama ove godine uložiti do 1.200 eura po uposlenoj osobi”, stoji u saopćenju. Prema podacima koje je dm objavio u oktobru prošle godine, prosječna neto plaća zaposlenih u prodavnicama iznosila je 1.672.32 eura.

Dva puta godišnje stimulacija u visini prosječne plaće

Objavili su i da su ove godine povećali naknadu za svako novorođeno ili posvojeno dijete uposlenika koja sada iznosi 1.400 eura. Navode i da jednom godišnje osiguravaju dar za djecu uposlenih do 15 godina u iznosu od 140 eura, a svim roditeljima prvačića osiguravaju slobodan i plaćeni dan na prvi dan škole.

“Dva puta godišnje dm radnike nagrađuje stimulacijom u visini prosječne mjesečne bruto plaće svakog pojedinog radnika, a uz dobra primanja i radne uslove, radnicima omogućuje dodatnu edukaciju, slobodan dan za volontiranje, ali i brojne druge benefite. Među njima su i dodatno zdravstveno osiguranje, jubilarne nagrade te rođendanske darovne kartice u iznosu od 79.63 eura. Uz subvencioniranu prehranu, dm svim radnicima osigurava i besplatno voće. Također, od ove godine dm je uvećao i satnicu za studente”, stoji u saopćenju.

Uporedili cijene istih proizvoda u dm-u: Većina proizvoda skuplja nego u Njemačkoj