poticajni bonus od 20%

Do energetski efikasnog doma uz povoljne kredite i Shop&Fun karticu Sparkasse banke

Vizual_EBRD (1)

Namjenski kredit bez hipoteke, klijenti mogu realizirati u maksimalnom iznosu do 60.000 KM i uz 10 godina otplate, a za veće iznose, do makismalno 97,791.50 KM krediti uz hipoteku i rok otplate do 20 godina

Sparkasse banka, u saradnji s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), obezbijedila je za klijente posebnu liniju proizvoda za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u stambenim jedinicama, uz povrat sredstava i do 20%.

Namjenski kredit bez hipoteke, klijenti mogu realizirati u maksimalnom iznosu do 60.000 KM i uz 10 godina otplate, a za veće iznose, do makismalno 97,791.50 KM krediti uz hipoteku i rok otplate do 20 godina.

Sparkasse banka putem pomenute linije kredita želi pružiti podršku domaćinstvima u realizaciji projekata koji doprinose energetskoj efikasnosti putem izolacije objekata, nabavke kotlova na pelet i biomasu, solarnih kolektora, fotonaponskih panela, toplotnih pumpi, ventilacionih sistema, ekonomične rasvjete, zamjene prozora i vrata te drugih proizvoda koji mogu napraviti značajne energetske uštede u domaćinstvu, a u konačnici doprinose i čistijem i zdravijem životnom okruženju.
Spisak takvih proizvoda se može pronaći na web stranici Tehnološkog selektora. U iznos kredita mogu se uključiti i troškovi prevoza, rada, demontaže i montaže, kao i troškovi inženjeringa i puštanja u rad energetski efikasnih tehnologija.

Osim kredita, klijentima banke je na raspolaganju i dodatna pogodnost – kupovina pomenutih proizvoda se može realizirati i putem Shop&Fun kartice. Korisnici ove kartice, baš kao i korisnici kredita, po uspješnom završetku investicije mogu ostvariti povrat sredstava od 20%, a kupljena sredstva otplaćuju do 36 rata ili do 12 rata bez kamata.

Apliciranje za liniju namjenskih kredita za kupovinu energetski efikasnih proizvoda je jednostavno, a za više informacija posjetite web stranicu Sparkasse Bank.