Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo privrede KS

Do kraja jula lista prihvaćenih i odbijenih prigovora

Vlada-KS

Nakon što Komisija riješi predmete po prigovoru, liste prihvaćenih i odbijenih prigovora bit će objavljene na web stranici Ministarstva privrede KS i to, kako je planirano, do kraja jula ove godine

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo obavijestilo je poslovne subjekte koji su uložili prigovor na liste prihvaćenih/odbijenih prijava za sufinansiranje pripadajućih doprinosa i poreza, te dijela ili cijele minimalne mjesečne neto plaće na nivou Federacije BiH da je rok za prigovore zatvoren 18. juna.

Od tog dana Komisija za rješavanje prijava po prigovorima radi na obradi više od 600 pristiglih prigovora na osnovu zvaničnih podataka koje po zahtjevu dobija od nadležnih institucija.

Nakon što Komisija riješi predmete po prigovoru, liste prihvaćenih i odbijenih prigovora bit će objavljene na web stranici Ministarstva privrede KS i to, kako je planirano, do kraja jula ove godine.

Radi se o prigovorima na ranije objavljene liste poslovnih subjekata po javnim pozivima za finansiranje pripadajućih poreza i doprinosa na minimalnu mjesečnu neto plaću (u FBiH) za period trajanja zabrane obavljanja djelatnosti i finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće (u FBiH) za mart i april 2021., saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.