Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Do Stuttgarta avionom za samo 80 KM, autobusom čak 145 KM

11/12/2017

Letovi iz Mostara prema Stuttgartu i Düsseldorfu krenut će od 16. maja iduće godine. Ono što je najviše zanimalo javnost su cijene karata.

Informacija kako je cijena karte u jednom smjeru 40 eura (oko 80 KM) iznenadila je mnoge jer su očekivanja bila da će iznos biti puno veći, piše Večernji list BiH.

Usporedbe radi, autobuska karta u jednom smjeru košta 145 maraka. Let avionom trajat će dva sata, dok putovanje autobusom traje gotovo 10 puta duže. Zbog svega navedenoga pojavila se sumnja kako u priči putovanja avionom postoje troškovi koji su sakriveni od javnosti, odnosno, za koje putnici saznaju tek kada dođu na aerodrom.

Iz mostarskog aerodroma su dali negativan odgovor.

– Nema nikakvih dodatnih troškova s naše strane. Još nismo dobili plan rada aerodroma u Stuttgartu i Düsseldorfu, ali ne bi ni tamo trebalo biti dodatnih troškova. Oni se samo mogu pojaviti u slučaju prekoračenja ograničenja težine prtljage. Ipak, nekih 25 kilograma prtljage će biti dovoljno za većinu putnika i oni neće morati plaćati dodatne naknade – rekli su iz mostarskog aerodroma.

Ono što će biti ključno za većinu putnika je rezervacija karata navrijeme. U suprotnom, putnici bi karte mogli plaćati znatno skuplje.

– Ako putnici budu nekoliko dana ranije kupovali karte, a u avionu je već rasprodano stotinjak mjesta, onda je sigurno kako cijena karte neće biti 40 eura nego čak može ići do 200 eura (oko 400 KM). Stoga se putnici pozivaju da ranije rezerviraju karte kako bi ih dobili po znatno povoljnijim cijenama nego što će to biti slučaj nekoliko dana prije najavljenoga leta – upozorili su sagovornici Večernjeg lista.

Zračna luka Mostar i Eurowings su omogućili da putnici već sada rezerviraju mjesta za nove zračne linije iz Mostara, stoga bi svi oni koji planiraju putovanja trebali reagirati što prije kako bi izbjegli veću cijenu karata.

I dok se čeka početak novih zračnih linija u Mostaru, u pripremi je organizacija novih. Predstavnici Grada Mostara trenutačno pregovaraju o otvaranju zračne linije sa Zagrebom. Hrvatska strana je već pokazala zanimanje za ovaj projekt i očekuje se kako će u idućim mjesecima detalji projekta biti dogovoreni.

Postoji još nekoliko mogućnosti za otvaranje novih zračnih linija, osobito prema skandinavskim zemljama, ali još uvijek nema naznaka konkretnih dogovora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.