Biznis

Dobijate astronomske račune za grijanje? Baumit ima rješenje za vas!

23/06/2016

Svi znamo da cijena grijanja predstavlja veliki udar na kućni budžet svake porodice u BiH!

Gubitci toplote kroz vanjske zidove, podove, podrum i krov, povezani su sa povećanjem troškova grijanja.

Popularno rješenje za ovaj problem, koji sa sobom donosi mnoge prednosti, je utopljavanje vanjskih zidova. Najbolji učinak i optimalno zagrijavanje, garantuje visoku kvalitetu, cjelovita rješenja, kao što su izolacija Sistema Baumit Star.

Od trenutka spoznaje da prosječna porodična stambena zgrada, više od 75% energije troši na zagrijavanje vode i prostora, počinje neravnopravna borba s tim troškovima.

Utopljavanje vanjskih zidova-1

Isključivanje grijača ili korištenje hladne vode smanjuje račune, ali sigurno ne utiče na udobnost i ugodnost stanovanja.

Rješenje ove dileme je utopljavanje objekta. Prije relevantnog rada, bitno je odabrati pravi termoizolacioni sistem, koji ne samo da stvara ugodnu i sigurnu atmosferu u stanu, nego i vodi brigu o zdravlju domaćinstva.

Najbolji izolacioni sistem

Baumit preduzeće, u nastojanju da ponudi najvišu kvalitetu, stalno razvija svoje proizvode, ulaganjem u nova rješenja koja odgovaraju rastu i očekivanju kupaca i modernim standardima gradnje energetski učinkovitih objekata. Izolacioni Sistem Baumit Star ima izvrsnu toplinsku izolaciju 0,031 W / mK, kako bi optimizirali troškove grijanja.

Najvažniji elemenat cijelog sistema je bijelo ljepilo Baumit StarContact White. Njegova poboljšana receptura i hidrofobna svojstva, pripadaju novoj generaciji proizvoda, sa kojim se i ljepi i ojačava, što znatno smanjuje troškove i štedi vrijeme izrade nove fasade.

Dodatno, sadržaj polipropilenskih vlakana povećava otpornost završnog sloja i spriječava pojavu pukotina. Primjena Baumit StarContact White je vrlo široka, što ukazuje na njegovu svestranost.

baumit-star-isi-yalitim-sistemi-3595

Preporučuje se za fiksiranje zahtjevnih grafit polistirenskih ploče (npr. Baumit EPS plus) i sloja za ojačavanje.

Uspješno se također može koristiti za bijele polistiren ploče (npr. Baumit EPS), perforirani stiropor Baumit OPEN i openPLUS i ploče od mineralne vune.

Elastičnost i plastičnost materijala osigurava jednostavan program i osigurava visoku čvrstoću veze. Baumit StarContact White je jako koristan i za popravak starih maltera.

Također je pogodan za ojačavanje, izravnavanje mineralnih površina od cementa, kreča ili betona.

Samo-čišćenje pomoću intenziteta svjetlosti

Savršeni finiš izolacijskog sistema Baumit Star je samočisteči završni sloj Baumit NanoporTop koji zadovoljava očekivanja i najzahtjevnijih investitora.

Njegova površina je otporna na prljavštinu , zbog strukture koja se temelji na nano tehnologiji. Pod uticajem vremenskih uslova (vlaga, vjetar, razlike u temperaturi) može izdržati velika opterećenja.

Dekorativni malter je također opremljen sa fotokatalističnim mehanizmom, što znači da se samo-čišćenje vrši pomoću intenziteta svjetlosti.

NanoporTopZahvaljujući tim svojstvima, fasada zadržava svjež izgled mnogo duže, čime su znatno smanjeni izdaci za njezino održavanje.

Baumit Star je prava zvijezda u Baumit izolacijskim sistemima. To je zbog činjenice

da je kvalitetno cjelovito rješenje koje vam omogućuje ne samo da smanjite količinu energije koja se koristi, nego uvodi i zdravu klimu.

Dodatne informacije potražite na www.baumit.ba ili nas jednostavno pozovite na besplatnu info liniju 080 02 02 12 .

Komentari