Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobijate astronomske račune za grijanje? Baumit ima rješenje za vas!

kuca

Svi znamo da cijena grijanja predstavlja veliki udar na kućni budžet svake porodice u BiH!

Gubitci toplote kroz vanjske zidove, podove, podrum i krov, povezani su sa povećanjem troškova grijanja.

Popularno rješenje za ovaj problem, koji sa sobom donosi mnoge prednosti, je utopljavanje vanjskih zidova. Najbolji učinak i optimalno zagrijavanje, garantuje visoku kvalitetu, cjelovita rješenja, kao što su izolacija Sistema Baumit Star.

Od trenutka spoznaje da prosječna porodična stambena zgrada, više od 75% energije troši na zagrijavanje vode i prostora, počinje neravnopravna borba s tim troškovima.

Utopljavanje vanjskih zidova-1

Isključivanje grijača ili korištenje hladne vode smanjuje račune, ali sigurno ne utiče na udobnost i ugodnost stanovanja.

Rješenje ove dileme je utopljavanje objekta. Prije relevantnog rada, bitno je odabrati pravi termoizolacioni sistem, koji ne samo da stvara ugodnu i sigurnu atmosferu u stanu, nego i vodi brigu o zdravlju domaćinstva.

Najbolji izolacioni sistem

Baumit preduzeće, u nastojanju da ponudi najvišu kvalitetu, stalno razvija svoje proizvode, ulaganjem u nova rješenja koja odgovaraju rastu i očekivanju kupaca i modernim standardima gradnje energetski učinkovitih objekata. Izolacioni Sistem Baumit Star ima izvrsnu toplinsku izolaciju 0,031 W / mK, kako bi optimizirali troškove grijanja.

Najvažniji elemenat cijelog sistema je bijelo ljepilo Baumit StarContact White. Njegova poboljšana receptura i hidrofobna svojstva, pripadaju novoj generaciji proizvoda, sa kojim se i ljepi i ojačava, što znatno smanjuje troškove i štedi vrijeme izrade nove fasade.

Dodatno, sadržaj polipropilenskih vlakana povećava otpornost završnog sloja i spriječava pojavu pukotina. Primjena Baumit StarContact White je vrlo široka, što ukazuje na njegovu svestranost.

baumit-star-isi-yalitim-sistemi-3595

Preporučuje se za fiksiranje zahtjevnih grafit polistirenskih ploče (npr. Baumit EPS plus) i sloja za ojačavanje.

Uspješno se također može koristiti za bijele polistiren ploče (npr. Baumit EPS), perforirani stiropor Baumit OPEN i openPLUS i ploče od mineralne vune.

Elastičnost i plastičnost materijala osigurava jednostavan program i osigurava visoku čvrstoću veze. Baumit StarContact White je jako koristan i za popravak starih maltera.

Također je pogodan za ojačavanje, izravnavanje mineralnih površina od cementa, kreča ili betona.

Samo-čišćenje pomoću intenziteta svjetlosti

Savršeni finiš izolacijskog sistema Baumit Star je samočisteči završni sloj Baumit NanoporTop koji zadovoljava očekivanja i najzahtjevnijih investitora.

Njegova površina je otporna na prljavštinu , zbog strukture koja se temelji na nano tehnologiji. Pod uticajem vremenskih uslova (vlaga, vjetar, razlike u temperaturi) može izdržati velika opterećenja.

Dekorativni malter je također opremljen sa fotokatalističnim mehanizmom, što znači da se samo-čišćenje vrši pomoću intenziteta svjetlosti.

NanoporTopZahvaljujući tim svojstvima, fasada zadržava svjež izgled mnogo duže, čime su znatno smanjeni izdaci za njezino održavanje.

Baumit Star je prava zvijezda u Baumit izolacijskim sistemima. To je zbog činjenice

da je kvalitetno cjelovito rješenje koje vam omogućuje ne samo da smanjite količinu energije koja se koristi, nego uvodi i zdravu klimu.

Dodatne informacije potražite na www.baumit.ba ili nas jednostavno pozovite na besplatnu info liniju 080 02 02 12 .