Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

18. privredno-kulturna manifestacija

Dodjelom priznanja okončan sajam “Dani jabuke – Goražde 2022.”

dani jabuke nagrade

Sajam „Dani jabuke“ održava se s ciljem promocije i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i Goražda kao voćarskog kraja, pa je generalno ocijenjen značajnim za susrete poljoprivrednih proizvođača, uspostavljanje poslovnih veza i saradnju zavoda, fakulteta i drugih ustanova i institucija

Dodjelom priznanja za kvalitet izloženih proizvoda u biljnoj i animalnoj poljoprivrednoj proizvodnji te drugim segmentima, u Goraždu je završena trodnevna, 18. privredno-kulturna manifestacija “Dani jabuke”, koja je okupila više od stotinu izlagača iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Priznanje u oblasti animalne proizvodnje dodijeljeno je Azemini Hasković, vlasnici poljoprivrednog obrta “Minka”, iz Kodžaga polja u Vitkovićima, dok je u oblasti biljne proizvodnje priznanje dodjeljeno samostalnom poljoprivrednom proizvođaču iz Ustikoline Avdi Čengiću.

Priznanja i zahvalnice dodjeljena su i brojnim institucijama, sponzorima i pokroviteljima manifestacije

Sajam „Dani jabuke“ održava se s ciljem promocije i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i Goražda kao voćarskog kraja, pa je generalno ocijenjen značajnim za susrete poljoprivrednih proizvođača, uspostavljanje poslovnih veza i saradnju zavoda, fakulteta i drugih ustanova i institucija.

Pored izložbeno-prodajnog dijela, sajam je i ove godine imao i niz podsajamskih aktivnosti, te susrete privrednih delegacija koji su poslužili za razmjenu iskustava i uspostavu saradnje.