Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Društveno koristan rad dm zaposlenika

dm1

Volontiranje je aktivnost u kojoj dm podržava svoje zaposlenike donirajući im jedan radni dan koji umjesto na radnom mjestu mogu provesti u društveno korisnim projektima.

dm3Doniranjem 8 radnih sati dm motiviše i podržava zaposlenike u nastojanjima da kroz volontiranje na društveno korisnim projektima doprinesu razvoju zajednice u kojoj se nalaze.

Ove godine kroz društveno korisni rad dm zaposlenici su između ostalog od smeća očistili područje oko Plivskog jezera u Jajcu, učestvovali u radu narodnih kuhinja, pošumljavali Igman sa 400 sadnica drveća, uređivali dvorište Dječijeg doma “Bjelave”, a u planu su još mnoge druge aktivnosti.

Također, akcija darivanja krvi dugogodišnja je tradicija u dm-u. Tako je i ove godine, povodom Međunarodnog dana darivaoca krvi, u prostorijama centrale i distributivnog centra, oko 50 dm zaposlenika darovalo krv, a cijela aktivnost organizovana je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, kojima je dm uručio i 50 poklon paketa za redovne darivaoce krvi u ovom Zavodu.

dm2Prema riječima menadžerice Ljudskih resursa dm-a, Dragane Gondžo, u dm-u vjeruju kako će ovi sati društveno korisnog rada biti na korist i lokalnoj zajednici ali i zaposlenicima.

“Preko 3.000 radnih sati i ove godine će od strane dm zaposlenika biti darovano onima kojima je potrebno. Volontiranje je altruistička aktivnost i sigurno oplemenjuje te usrećuje i onoga kome se pomaže, ali i onoga ko volontira. dm će i narednih godina nastaviti s istom praksom s ciljem unapređenja kvalitete života”, izjavila je Gondžo.

DM