Biznis

Općina Jablanica

Dvadeset Jablaničanki potpisalo ugovore u projektu podrške ženskom poduzetništvu

19/04/2019

Ukupan iznos projekta za Općinu Jablanica je oko 154.000 maraka

U skladu s ugovorom o saradnji s Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva ‘Nodas’ iz Sarajeva kroz projekt “Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica”, dvadeset žena iz Jablanice koje su aplicirale i zadovoljile propozicije u četvrtak je u zgradi te općine potpisalo ugovore.

Općinski načelnik Salem Dedić čestitao im je sa željom da predviđena sredstva iskoriste na najbolji mogući način, naglasivši kako Općina Jablanica, koja sufinansira ovaj projekt, i na ovaj način potvrđuje svoju opredijeljenost podrške ženskom poduzetništvu i zapošljavanju žena.

Inače, Udruženje ‘Nodas’ iz Sarajeva i organizacija Help, uz pomoć Ministarstva za razvoj SR Njemačke, realizuje projekat kojim će se podržati jablaničke žene koji se bave proizvodnjom hrane, a individualni grantovi su 3.000 eura u protuvrijednosti u materijalu i opremi.

Ukupan iznos projekta za Općinu Jablanica je oko 154.000 maraka.

Udruženje žena “Most” Jablanica učestvuje u ovom projektu s vlastitim idejama u iznosu od nekih 12.000 eura, a Općina Jablanica podržala je projekt kroz sufinansiranje u iznosu od 30 posto sredstava, navedeno je iz te općine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.