Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni ministar

Džindić: Neće doći do prekida snabdijevanja FBiH prirodnim gasom

031220dzindic_markica

Nakon izvršenog uvida u uplatu, Energoinvest je obavijestio resorno ministarstvo da je BH Gas samo djelomično izvršio obavezu, odnosno da nije uplatio kompletan iznos iz fakture

Privredno društvo BH Gas obavijestilo je Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da je postupilo po današnjem Vladinom nalogu i uplatilo fakturu privrednom društvu Energoinvest dd za isporučeni prirodni gas i PDV.

Obavijest je uslijedila nakon što je Vlada FBiH jednoglasnim zaključkom naložila BH Gasu da danas izvrši uplatu po fakturi Energoinvesta za isporučeni gas i PDV-e, a da Energoinvest izvrši uplatu Gazpromu i Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon izvršenog uvida u uplatu, Energoinvest je obavijestio resorno ministarstvo da je BH Gas samo djelomično izvršio obavezu, odnosno da nije uplatio kompletan iznos iz fakture.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić poručio je građanima da neće doći do prekida snabdijevanjem prirodnog gasa, te da će neizmirene obaveze biti na vrijeme plaćene, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.