Biznis

sastanak

Džindić: Saradnja sa USAID-om rezultirala lakšim donošenjem nekoliko zakona

21/09/2021

Dodao je da u narednom periodu očekuje nastavak uspješne saradnje između USAID-a i Vlade Federacije BiH, saopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je danas s delegacijom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koju je predvodio Mak Kamenica, direktor Projekta asistencije u energetskom sektoru u Bosni i Hercegovini (USAID EPA) o Zakonu o električnoj energiji i gasu na državnom nivou.

– Izuzetna saradnja sa USAID-om rezultirala je lakšim donošenjem nekoliko zakona u Federaciji BiH. USAID je s nama kvalitetno i kontinuirano radio na usaglašavanju akata sa evropskim i svjetskim normama – kazao je ministar Džindić.

Dodao je da u narednom periodu očekuje nastavak uspješne saradnje između USAID-a i Vlade Federacije BiH, saopćio je Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Predstavnici USAID-a na sastanku su predstavili aktivnosti koje poduzimaju na usaglašavanju Zakona o električnoj energiji i gasu s Trećim energetskim paketom Energetske zajednice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.