Džumhur će ove godine trenirati uz Fit integralne kekse i vodu Oaza

dzumi klas2
Foto: I. Kralj

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur i direktor prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo potpisali su danas, na press konferenciji u Sarajevu, sponzorski ugovor zahvaljujući kojem će Džumhur ove godine trenirati uz zdrave i kvalitetne bh. proizvode Klasa i Oaze d.o.o. Tešanj.

Kao istinski borac za zaštitu i promociju domaće proizvodnje, Džumhur će ove godine u pripremama za mečeve i na teniskim terenima širom svijeta konzumirati Fit integralne kekse i prirodnu vodu Oaza.

„Putujem i radim po svijetu, ali kadgod sam u prilici promoviram svoju rodnu BiH. Rado pričam pozitivne priče o BiH i njenim prirodnim ljepotama, jedinstvenoj bh. kuhinji, našim gurmanskim specijalitetima…Kadgod sam u prilici konzumiram kvalitetne domaće proizvode. Kao i svaki sportista, vodim računa o zdravoj i uravnoteženoj ishrani. Vjerujem u kvalitet Fit integralnog keksa koji proizvodi Klas, jer čak četvrtinu keksa čine zobene pahuljice, a znamo koliko zob doprinosi našem zdravlju. Svakako, veoma je značajan unos zdrave i kvalitetne vode, a upravo Oaza ima idealno izbalansiran odnos minerala, naročito kalcijuma i magnezija koji su veoma bitni za ljudski organizam“, rekao je Damir Džumhur.

Direktor Klasa se zahvalio Džumhuru na podršci koju teniser pruža domaćoj privredi.

„Čast nam je što imamo Damira Džumhura za partnera – velikog sportistu, ponos BiH, ambasadora pozitivnih bh. priča… Klas, kao društveno odgovorna kompanija, ulaže u sport i rado podržavamo uspješne sportske kolektive i pojedince“, rekao je Imširović.

U ime kompanije Oaza medijima se obratila Senida Subašić, brand manager Oaza vode.

„Iz srca Bosne postali smo voda koja osvaja. Promociju Oaze fokusirali smo upravo na sport i jačanje svijesti o zdravom načinu života. Kao potpora tome jeste i sama saradnja sa Džumhurom, na koju smo posebno ponosni. Oaza će definitivno biti veliko osvježenje za Damira na njegovim treninzima i takmičenjima“, rekla je Senida Subašić.