Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stabilno snadbjevanje

Elektroprivreda BiH: Nećemo isključivati struju zbog dugovanja

elektroprivreda_sarajevo_zgrada_4

Iz Elektroprivrede BiH posebno naglašavaju da u toku proglašenog vanrednog stanja nesreće neće biti obustave isporuke električne energije po osnovu dugovanja

Proizvodnja električne energije odvija se kontinuirano čime je osigurano stabilno snabdijevanje kupaca, potvrđeno je Feni iz Elektroprivrede BiH.

Navode da su svi proizvodni kapaciteti pogonski raspoloživi i da se proizvodnja odvija bez prekida, u skladu s planovima.

Također, ističu da je stanje zaliha uglja na depoima i nivo hidroakumulacija iznad bilansom predviđenog nivoa za ovu godinu, kao i da distributivna mreža funkcioniše bez posebnih problema.

Iz Elektroprivrede BiH posebno naglašavaju da u toku proglašenog stanja nesreće neće biti obustave isporuke električne energije po osnovu dugovanja, dok su broj i dužina planskih isključenja, nužnih zbog održavanja distributivne mreže, reducirani samo na neophodni nivo.

Elektroprivreda BiH, kako je rečeno Feni, ulaže maksimalne napore da svoje aktivnosti uskladi s preporukama nadležnih organa u FBiH i kantonima, a da pri tome ne ugrozi stabilnost elektroenergetskog sistema i snabdijevanje kupaca.