Biznis

prvi u bih

Elektroprivreda uspostavila sistem za nadzor i upravljanje punionicama za električna vozila

29/03/2021

Za registraciju u sistem i trajno dobivanje RFID kartice, dovoljno je popuniti formular

Elektroprivreda BiH (EPBiH) uspostavila je sistem za nadzor i upravljanje punionicama za električna vozila i time postala prva kompanija s ovakvim sistemom u BiH. U sistem je uključeno svih sedam punionica u vlasništvu Elektroprivrede BiH lociranim uz objekte kompanije u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku, Bihaću, Goraždu i Mostaru (elektrodistributivne podružnice).

Sistem u koji se mogu uključiti i punionice zainteresiranih trećih osoba, za sada omogućava funkcije nadzora, upravljanja, izvještavanja, upravljanja bazom korisnika, kontrole pristupa sistemu i drugo uz planirano proširenje njegovih funkcija.

– Svi zainteresirani vlasnici električnih vozila mogu postati registrirani korisnici punionica Elektroprivrede BiH i dio baze korisnika u uspostavljenom sistemu. Uz navedeno, vlasnici električnih vozila u trajno vlasništvo dobivaju RFID karticu za korištenje sadašnjih i budućih punionica u sistemu Elektroprivrede BiH. Posjedovanje i korištenje vlastite RFID kartice olakšava pristup punionicama u sistemu Elektroprivrede BiH, a izdavanje kartica je u ovoj fazi besplatno – navode iz EPBiH.

Za registraciju u sistem i trajno dobivanje RFID kartice, dovoljno je popuniti formular objavljen na portalu Elektroprivrede BiH, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.