Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Euromoney: UniCredit najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine u BiH

unicredit

Po rezultatima Euromoney ankete o finansiranju trgovine za 2016., UniCredit je proglašen za “najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine” u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) i za “najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine” u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumuniji i Turskoj.

Direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita u CIE Enrico Minniti je rekao da je UniCredit ponovo pokazao da je najbolji partner za internacionalne i domaće kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, zbog svoje široke mreže, cjelokupne lepeze proizvoda za finansiranje trgovine, kompetentnih savjetnika i fokusiranosti na usluge klijentima i tehnologiju.

Dodao je da će UniCredit i dalje unapređivati svoje usluge klijentima, investirajući 1,2 milijarde eura u digitalizaciju u naredne tri godine, te će proširiti portfolij proizvoda za finansiranje trgovine s bankarskim platnim obligacijama u svim zemljama u kojima posluje.

Izvršni direktor za Korporativno i investicijsko bankarstvo UniCredit Bank Igor Bilandžija izjavio je da su veoma ponosni što ih klijenti već tradicionalno prepoznaju kao najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine u Bosni i Hercegovini.

– Naše stručno znanje i iskustvo, te pripadnost Grupi UniCredit koja ima snažnu internacionalnu mrežu omogućavaju nam da osiguramo najbolja rješenja za finansijske potrebe naših klijenata. Pružanje najkvalitetnijeg nivoa usluge je naša glavna odrednica, a ovakvo priznanje koje je upravo došlo od naših klijenata najbolji je motiv da se i dalje usavršavamo u tom pogledu – naveo je Bilandžija.

Anketa koja je utemeljena na povratnim informacijama od više od 2.000 međunarodnih kompanija, omogućava klijentima da nominiraju svoja tri najbolja pružatelja usluga finansiranja trgovine po regijama. Njihova povratna informacija je također korištena za utvrđivanje rangiranja po zemljama i po proizvodnim oblastima, saopćeno je iz UniCredit Bank.