Biznis

Domaći proizvođač jestivog ulja

Fabrike rade bez prekida: Iz BIMALA poslali apel svim organima vlasti

17/03/2020

Sigurne isporuke sirovina i repromaterijala u trenutnoj situaciji ne zavise od proizvođača, poručila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe

Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe

Kompanije u sastavu STUDEN Grupe u Agroindustrijskom kompleksu Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS-COFFEE proizvodnja kafe, aktivno rade na obezbjeđenju kontinuirane proizvodnje i stabilnog snabdijevanja svih svojih partnera, kaže se u saopćenju za javnost.

– Iako je proglašavanje pandemije Korona virusa značajno otežalo tokove nabavke i dopreme sirovina i repromaterijala, proizvodnja u Brčkom stabilno funkcioniše, a snabdijevanje redovnih kupaca i partnera u Bosni i Hercegovini odvija se bez ikakvih zastoja.

„Sigurne isporuke sirovina i repromaterijala u trenutnoj situaciji ne zavise od proizvođača, ali je naša poslovna grupa preduzela sve mjere da ove dopreme, koje su preduslov za proizvodnju jestivog ulja, šećera i kafe, teku neometano, te da proizvodnje u fabrikama rade bez prekida.

Postoji rizik od zatvaranja granica, te apelujemo na sve organe vlasti da obezbijede da se sirovine i repromaterijali iz okolnih zemalja i dalje isporučuju svojim partnerima, proizvođačima u BiH“, izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe.

Brčanski BIMAL je jedini domaći proizvođač jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, dok je STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera jedina rafinerija šećera u zemlji.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.