Regulatorna komisija za energiju

Ferk donio više rješenja i licenci za proizvodnju električne energije

Ferk je donio dva zaključka po prigovoru kupca i tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – Ferk je na sjednici u četvrtak donijela rješenje za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva d.o.o. “Bellatrix” iz Cazina, te četiri nacrta dozvola za proizvodnju električne energije po zahtjevima poduzeća: „Henkoprom” d.o.o. Žepče, “Klesarstvo Zamak” d.o.o. Vogošća, MIV d.o.o. Grude i EnergEtica d.o.o. Sarajevo.

Donesena su dva nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE u solarnim fotonaponskim elektranama za “Velovo kućište“, vl. Anita Ivanković-Lijanović iz Širokog Brijega za solarnu fotonaponsku elektranu „Anita 2” i “Interprojekt” d.o.o. Mostar za solarnu fotonaponsku elektranu “Interprojekt”.

Iz sektora naftnog gospodarstva donesena su dva rješenja i to: u postupku izmjene i dopune dozvole za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnosioca zahtjeva RU “Gračanica” d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje i Rješenje o odbijanju Zahtjeva za obnovu dozvole za rad (licence) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnosioca zahtjeva “Holdina” d.o.o. Sarajevo.

Isto tako, donesene su odluke o usvajanju dva nacrta dozvole za rad (licence) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om za poduzeća: “Saga Energy” d.o.o. Sarajevo i „Zovko auto” d.o.o. Žepče i jedan nacrt dozvole za rad (licenca) za trgovanje LPG-om za “Euro-plin” d.o.o. Orašje.

U postupku obnove usvojeni su nacrt dozvole za rad (licence) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za: Silo Pavlović d.o.o. Žepče i “Zovko auto” d.o.o. Žepče i jedan nacrt dozvole za rad (licence) za transport naftnih derivata drumskim saobraćajem za “Hifa-benz” d.o.o. Tešanj.

Također, Ferk je donio dva zaključka po prigovoru kupca i tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, priopćeno je iz Ureda za informiranje Ferk-a.