Brojne manifestacije

Festivali “popunili” hotelske kapacitete u Banjoj Luci

banjaluka

Hotelijeri, hostelijeri, kao i drugi vlasnici smještajnih kapaciteta nadaju se popunjenosti od oko 90 posto, a veoma je teško naći smještaj u gradu za 31. maj i prvi vikend u junu

Brojne manifestacije, organizovane u okviru „Proljeća u Banjoj Luci“ podigle su popunjenost svih smještanih kapaciteta u tom gradu, što je posebno izraženo u dane vikenda, pokazuju prvi podaci hotelijera.

Dodaju da je samo tokom proteklog vikenda popunjenost smještajnih kapaciteta bila oko 80 posto, za što je, kako ističu, najviše zaslužan izuzetno dobro posjećeni „Motofest“, koji bi, po trenutnim trendovima, mogao prerasti u jednu od najvećih regionalnih manifestacije te vrste.

U Banjoj Luci se i narednog vikenda očekuju brojni turisti. Hotelijeri, hostelijeri, kao i drugi vlasnici smještajnih kapaciteta nadaju se popunjenosti od oko 90 posto, a veoma je teško naći smještaj u gradu za 31. maj i prvi vikend u junu, objavljeno je na internet stranici Gradske uprave.

Jedan od najvećih salona vina u regionu ‘Vinosaur’ počinje sutra, dok je za petak, na tvrđavi Kastel, najavljen koncert najveće jugoslovenske muzičke zvijezde Zdravka Čolića.

U subotu i nedjelju je “Ćevap fest” za koji su već ranije najavili interesovanje brojni gosti iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

– Također, značajan interes bilježi se i za ‘oživljeni’ Festival cvijeća, koji će biti održan ovog vikenda – kažu u Turističkoj organizaciji Banja Luka.

U Banju Luku najčešće dolaze gosti iz Srbije i Slovenije. Sve značajaniji interes bilježi se i za tzv. „siti brejk“, u okviru kojeg jedna turistička agencija dovodi turiste iz Beograda na dvonevni boravak u Banju Luku.