Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FIPA: Grčke investicije u BiH samo dva milione eura

IMG_0006

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Grčkoj Branko Đokić razgovarao je s direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordanom Milinićem o aktivnostima koje ga očekuju u pogledu predstavljanja BiH u novoj misiji te se informirao o instrukcijama FIPA-e u vezi s aktivnostima u oblasti privlačenja investitora iz zemlje u kojoj će obavljati misiju.

Na sastanku je istaknuto da u BiH ima vrlo malo grčkih investitora i da njihove investicije iznose samo dva miliona eura te da je potrebno animirati grčke investitore i privrednike na uspostavljanju veće suradnje s BiH, posebno one koji već investiraju u Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj.

Također, istaknut je značaj informiranja grčke poslovne zajednice u Grčkoj, a posebno u jugoistočnoj Evropi o mogućnostima za ulaganje u BiH.

Razmijenjene su ideje o mogućnostima unapređenja rada na promociji BiH te su date upute ambasadoru na koje aktivnosti je potrebno staviti fokus radi privlačenja investitora, saopćeno je iz FIPA-e.