Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Virgin Pulse Bosnia

Firma britanskog milijardera u BiH zapošljava više od 500 ljudi i ima milionsku dobit

Foto: Screenshot/YouTube
Richard Branson

Važno je naglasiti da je neto dobit kompanije u 2022. prvi put premašila iznos od milion KM

Kompanija britanskog milijardera Richarda Bransona u Bosni i Hercegovini bilježi sve bolje rezultate.
Firma Virgin Pulse Bosnia prošle godine je ostvarila ukupne prihode od oko 32,4 miliona KM. To su rekordni prihodi i predstavljanju veliko povećanje u odnosu na 21,4 miliona KM iz 2021. godine ili 12,7 miliona iz 2020. godine, izvještava BiznisInfo.

Osim toga, važno je naglasiti da je neto dobit kompanije u 2022. prvi put premašila iznos od milion KM.

Uz to, broj zaposlenih je dostigao cifru od 560. Inače, kompanija Virgin Pulse Bosnia lani je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u IT sektoru.

Sjedište u Tuzli

Podsjetimo da je riječ o firmi koja je dio globalne korporacije Virgin Pulse, koja je u vlasništvu jednog od najpoznatijih svjetskih poduzetnika, britanskog milijardera Richarda Bransona. Virgin Pulse Bosnia, čije je sjedište u Tuzli preselila je nedavno u vlastiti novoizgrađeni objekat u tom gradu. Osim toga, otvorili su i urede u Sarajevu.

Ova kompanija u BiH se neprestano širi. Riječ je trenutno o jednoj od vodećih kompanija u BiH iz IT industrije. Iz naše zemlje, oni rade sa klijentima širom svijeta.

Značajan investitor

Virgin Puls je 2018. preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja je tada zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Kompanija, koja se od tada zove Virgin Pulse Bosnia, i konstantno se širi.

Podsjetimo da je Agencija za promociju stranih investicija proglasila Virgin Pulse jednim od najznačajnijih stranih investitora u BiH u 2021.