Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

FIS Vitez najavio otvaranje novih prodajnih mjesta u BiH

31/08/2016

FIS vitez jedna je od najuspješnijih firmi u našoj zemlji. Zapošljavaju više hiljada radnika i rasprostranjeni su po cijeloj BiH.

U razgovoru sa rukovodstvom ove firme, pokušali smo otkriti koji su im planovi u budućnosti, ali i svojevrsna tajna uspjega ovog giganta iz Viteza.

FIS Vitez je danas jedna od najuspješnijih firmi, ne samo u BiH, nego i u regionu. Također ste dospjeli i na evropsko tržište. Koja je tajna vašeg uspjeha?

Vjerujemo da je tajna u jedinstvenom konceptu „Najveća ponuda na jednom mjestu“ , koji i uz širok cjenovni rang, raznolikost ponude i prisutnost u 15 gradova u BiH, te u dva u susjednoj Hrvatskoj, podrazumijeva i pozicioniranje potrebe kupaca u samo središte našeg interesovanja,

Kao jedan od vodećih prodajnih lanaca u BiH, koji su planovi FIS-a u budućnosti?

Prije svega ćemo nastaviti sa širenjem distributivne mreže, jer želimo biti što bliže svojim kupcima. U prvom dijelu ove godine otvorili smo dva nova prodajna mjesta, u Mostaru i Doboj Jugu, a 07. septembra 2016. otvaramo novi prodajni centar u Žepču. To bi u ovoj godini bilo 21.000 kvadratna  novog prodajnog prostora i, što je isto tako za nas veoma važno, oko 300 radnih mjesta. U narednoj godini smo planirali Tuzlu, Sarajevo, eventualno Prijedor…

Oglas-Bisnode-BH-741x200-FIS

Istovremeno, želimo nastaviti i sa razvojem proizvodnje i još boljim pozicioniranjem vlastitih proizvoda na domaćem i ino tržištu. Vjerujemo da ćemo kvalitetom i dostupnošću Fisovih robnih marki: Ambyenta namještaj, Anbinni odjeća za djecu, GS pamučne čarape, doprinijeti ne samo na popularnosti vlastitih robnih marki i zadovoljstvu kupaca, nego i stvaranju ambijenta održivog bh. gospodarstva.

Moto firme FIS je “Naša snaga je u ljudima”. Koliko danas FIS upošljava radnika, i da li planirate nova zapošljavanja?

Upravo tako, naša najveća snaga je u ljudima. Ponosni smo na činjenice da naredne godine obilježavamo 25 godina uspješnog postojanja i da je naš kolektiv za to vrijeme od 10-tak entuizijasta s početka Fisove poslovne priče, porastao do brojke od 3.400 lojalnih djelatnika angažiranih u naših 15 prodajnih centara širom Bosne i Hercegovine. Uz stalni pozitivni rast, FIS je sve vrijeme stvarao i stvara prostor za šansu mladim, obrazovanim stručnjacima da se uposle, dokažu i ostvare karijeru u svojoj domovini.

Uz stečenu višedecenijsku lojalnost i povjerenje naših kupaca, to smatramo svojim najvećim poslovnim postignućem i uspjehom.

Komentari