Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aviokompanija

FlyBosnia se priprema za prve evropske letove

london-heathrow

Iz kompanije je ranije rečeno da razmatraju i aerodrome Gatwick i Luton za svoje operacije u Londonu

FlyBosnia planira da uvede svoje prve evropske destinacije u svoju mrežu ruta nakon lansiranja letova za Saudijsku Arabiju i Kuvajt ranije ovog mjeseca.

Kako prenosi sajt Exyuaviation news, aviokompanija je u Sarajevu postavila reklame, navodeći da će London, Pariz i Rim biti njene prve evropske tačke najavljujući time skori početak letova.

Iz kompanije je ranije rečeno da razmatraju i aerodrome Gatwick i Luton za svoje operacije u Londonu. Kao rezultat novih evropskih letova, aviokompanija će prvi put povezati Sarajevo sa Velikom Britanijom od kada je British Airways obustavio usluge za glavni grad Bosne i Hercegovine 2009. godine, dok će se operacije u Pariz nastaviti više od deset godina nakon što je Air France obustavio svoje letove ka Sarajevu.

“Mi smo nišna avio-kompanija dizajnirana da pruži pristupačne direktne letove prema ključnim destinacijama gdje znamo da postoji potražnja. Proveli smo opsežno istraživanje tržišta u cilju stvaranja inovativnog i održivog koncepta”, kazali su nedavno predstavnici kompanija.

Nadali su se da će već biti operativni letovi ka brojnim evropskim gradovima, međutim, “zbog velike potražnje za aerodromskim slotovima, kao i zbog zagušenja zračnog prostora, izrada našeg rasporeda traje duže nego što se očekivalo”, saopćili su nedavno.

Širenje flote

FlyBosnia trenutno ima dva Airbus A319 aviona u svojoj floti. Namjeravaju uzeti još dva A319 u “narednim kvartalima”. “Ovi avioni će omogućiti FlyBosniji da progresivno proširi svoju destinacijsku mrežu, jer će do 2023. izgraditi planiranu flotu od osam aviona”, saopštila je kompanija.