Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formirano Udruženje privrednika Kalesija

kalesija privrednici33

Osnivačka skupština Udruženja privrednika Kalesija, koje okuplja nekoliko desetaka firmi s područja te općine, održana je danas u Kalesiji, a za predsjednika je izabran vlasnik kompanije “Lafat Komerc” Adnan Lović.

Njegova zamjenica bit će vlasnica kompanije “Seif”Hava Fazlić, dok će u Upravnom odboru Udruženja biti još 11 privrednika.

Za predsjednika Skupštine Udruženja izabran je Fadil Husić, a za sekretara i portparola Elvir Huremović.

Udruženja okuplja kompanije koje zajedno upošljavaju više od 1.000 radnika.

Na skupštini je posebno naglašeno da je to udruženje nestranačko te da će im ciljevi biti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja, međusobna saradnja firmi-članica, saradnja sa sličnim udruženjima u okruženju, kao i zajedničko djelovanje prema svim nivoima vlasti kako bi se obezbijedila efikasnija zakonska rješenja u oblasti privrede.

Udruženje će, također, pružati stručnu i svaku drugu vrstu podrške novootvorenim firmama te poticati razvijanje poduzetničkog duha kod mladih.

Članice udruženje danas su dale punu podršku akciji kupovine mamografa u Domu zdravlja Kalesija, koju je inicirala Vildana Ušćuplić iz Polo Grupacije.

Također, Udruženje privrednika Kalesija poslalo je i poruku podrške kompaniji Bingo Tuzla, čiji je objekt u Mostaru sinoć izgorio u požaru te pozvalo sve građane Kalesije, ali i cijele BiH da kupuju domaće proizvode i time podrže domaće kompanije, saopćeno je iz Udruženje privrednika općine Kalesija.