Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Forum trgovine i ulaganja Velike Britanije i BiH u Londonu

fahrudin_kesic3333

U organizaciji bosanskohercegovačke ambasade u Londonu, britanske ambasade u Sarajevu i DMA (Developing Markets Associates Agency), 19. septembra u glavnom gradu Velike Britanije bit će održan drugi forum trgovine i ulaganja Velike Britanije i Bosne i Hercegovine (UK-Bosnia & Herzegovina Trade & Investment Forum).

Ta biznis sesija rezultat je nedavne posjete ministra vanjskih poslova Velike Britanije Borisa Johnsona Bosni Hercegovini, kad je s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem dogovoreno održavanje te investicione konferencije.

Strateški partner na projektu bh. biznismen iz Engleske Fahrudin Kešić, vlasnik Advantage Business Group, kaže da su organizatori konferencije već uradili preliminarni program foruma kojim je predviđeno obraćanje i sudjelovanje najviših zvaničnika obiju država na forumu.

Precizira da će se konferencija odvijati u tri odvojene tematske sesije koje će „pokriti“ mogućnosti investiranja u infrastrukturu i energetiku, potom u proizvodnju u oblasti autoindustrije, obrade metala i drveta te u proizvodnju organske hrane i turizam.

U okviru svake od sesija biznismeni i potencijalni ulagači imat će priliku da razgovaraju o predloženim investicijskim projektima.

– Sudeći po ozbiljnosti kojom se pristupilo realizaciji ovog projekta siguran sam da će konferencija biti na visokom nivou i da će veliki broj kompanija iz BiH iskoristiti priliku da, u centru svjetske finanasijske moći, prezentira svoje projekte te pronađe potencijalne investiture za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu – naglasio je Kešić.

U informaciji agencije BHDINFODESK iz Birminghama dostavljenoj Feni navodi se da se kompanije iz BiH, zainteresirane za sudjelovanje na biznis forumu, mogu prijaviti putemm web stranice bh. ambasade u Londonu  ili direktno kod organizatora DMA na linku.