Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FZZZ uskoro objavljuje Javne pozive za projekte vrijedne 50 miliona KM

omer korjenic
Omer Korjenić

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 9. februara 2016. godine usvojio Program sufinansiranja zapošljavanja 2016, koji podrazumijeva mjere: Prilika za sve, Vaučer za posao i Periodično/sezonsko zapošljavanje, kao i Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje 2016 – Obukom do zaposlenja. Javni pozivi za učešće u programima bit će objavljeni tokom naredne sedmice na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba).

Također, naredne sedmice bit će objavljen i Javni poziv za učešće u mjerama zapošljavanja (zapošljavanje nezaposlenih osoba bez radnog iskustva i samozapošljavanje) koje su predviđene Uredbom o poticanju zapošljavanja Vlade Federacije BiH.

S tim u vezi, Vlada FBiH je nedavno usvojila i Program utroška sredstava sa Planom raspodjele planiranih finansijskih sredstava u iznosu od 50 miliona KM.

Do objave javnih poziva svi zainteresirani se sa sadržajem programa i Uredbom o poticanju zapošljavanja mogu upoznati putem web stranice Federalnog zavoda za zapošljavanje.