Biznis

Član Predsjedništva SDS

Glamočak: Povećavati cijenu električne energije u doba pandemije je zločin

04/02/2021

On je kazao da građani više neće ćutati dok vlast uvodi nove namete kako bi pratila svoju nesposobnost preko leđa građana Republike Srpske

Član Predsjedništva SDS Nedjeljko Glamočak, reagujući na izjavu direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića da će cijena struje za domaćinstva uskoro biti povećana, istakao je da “povećavati cijenu električne energije u doba pandemije, kada ljudi svakodnevno ostaju bez posla, je čista bahatost i zločin prema sopstvenim narodom”.

– Ponovo će Elektroprivreda RS svoju nesposobnost u upravljanju resursima koje nam je dala priroda platiti našim novcem, dok vlast godišnje trpa milione KM u džepove vlasnika mini hidrocentrala na osnovu naknade za obnovljive izvore energije koji pored što nam uništavaju rijeke, uzimaju i crno ispod nokta naših građana – naglasio je Glamočak.

On je kazao da građani više neće ćutati dok vlast uvodi nove namete kako bi pratila svoju nesposobnost preko leđa građana Republike Srpske.

– Prirodna bogatstva, prije svega rijeke i rudna bogatstva, kao i naslijeđena elektoenergetska infrastruktura iz bivše države bi trebali biti garant da struja bude jeftin energent za naša domaćinstva. Luka Petrović ponovo priča o tržišnoj cijeni struje za domaćinstva. To je kao kad bi vlast Saudijske Arabije svojim građanima uvela tržišnu cijenu na naftu – objasnio je Glamočak.

On je kazao da je elektroenergentski sektor postao leglo javašluka i poligon za partijska uhljebljavanja i sumnjive nabavke.

– Građani godinama plaćaju naknade za obnovljive izvore energije gdje vlasnici mini hidroeletrana uništavaju naše rijeke za ogroman profit. Za svake izbore u javna preduzeća, hidroelektrane i termoelektrane, se zaposli armija partijske vojske SNSD-a. Dvorske firme dobijaju milionske tendere za poslove koji vrijede desetostruko manje. I sad cijenu javašluka Luka Petrović želi da svali na leđa građana. Neka zna da neće moći – zaključio je Glamočak.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.