Global Finance: Raiffeisen najbolja banka u BiH

raiffeisen-banka123

Renomirani poslovni magazin Global Finance je dvanaesti put Raiffeisen banci u Bosni i Hercegovini dodijelio titulu najbolje banke, na izboru najboljih banka na tržištima u razvoju u srednjoj i istočnoj Evropi.

– Zadovoljstvo je biti dobitnik ovog prestižnog priznanja koje predstavlja potvrdu naše poslovne strategije u čijem se središtu nalaze klijenti kojima uvijek nastojimo ponuditi savremene usluge visokog kvaliteta. Zahvaljujući našoj jakoj kapitalnoj poziciji te poboljšanom kvalitetu portfelja, zadržali smo našu poziciju na tržištu te klijentima ponudili kompletnu i unaprjeđenu uslugu – izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

U skladu s inputima industrijskih analitičara, rukovodilaca korporacija i bankarskih konsultanata Global Finance bira najbolje banke na tržištima u razvoju u regionu. Kriteriji za izbor pobjednika uključuju rast aktive, profitabilnost, strateške odnose, usluge za klijente, konkurentne cijene i inovativne proizvode. Dodatno provedeno je ispitivanje grupe čitalaca iz oblasti privrede, a u cilju povećanja tačnosti i pouzdanosti rezultata, saopćeno je iz Raiffeisen banke u BiH.