Biznis

treća po redu

Goražde domaćin regionalne poslovne konferencije “PIT DRINA 2019”

18/03/2019

PIT Drina okupit će eminentne privrednike i stručnjake raznih proizvodnih oblasti

Konsultantska kuća “Targer Engineering & Consulting”, Vlada BPK Goražde, Grad Goražde, Udruženje poslodavaca i Privredna komora BPK Goražde, organizatori su regionalne poslovne konferencije Proizvodnja – Industrija – Tehnologija “PIT DRINA 2019”.

Ovaj skup stručnjaka iz brojnih kompanija šire regije bit će održan u Goraždu 21. marta i na jednom mjestu okupit će proizvodne kompanije radi povezivanja i razmjene znanja i iskustava.

Tarik Kadrispahić, direktor konsultantske kuće “Targer” naglašava da je ovo treća po redu konferencija ovakve vrste na kojoj će biti aktuelizirane i teme obrazovanja prilagođenog potrebama tržišta, osnivanje klastera, tehnoloških parkova, industrijskih zona, a sve u cilju podizanja konkurentnosti bh kompanija.

– Ova konferencija je prilika da se njeni učesnici upoznaju o aktuelnim i naprednim metodama, tehnikama i tehnologijama i efektima njihove implementacije u bosanskohercegovačke proizvodne kompanije, da se upoznaju s kolegama, ekspertima i poduzetnicima iz kompanija koje dijele zajedničke izazove proizvodne djelatnosti.
Centralni sadržaj ove konferencije predstavljaju izlaganja regionalnih stručnjaka koji će predstaviti znanja i dostignuća iz nekoliko oblasti, među kojima će biti i teme operacionog menadžmenta na kojima kompanije razvijenih zemalja grade svoju konkurentsku prednost – pojašnjava Kadrispahić.

Ideja za organizaciju konferencije nastala je iz potrebe i želje da se promoviše uspjeh goraždanskih privrednika koji su svojim inovativnim pristupom, upravljanjem ljudskim resursima i proizvodnjom privredno razvili istočni dio BiH i predstavljaju svijetli primjer uspješnog poslovanja i razvoja.

– PIT Drina okupit će eminentne privrednike i stručnjake raznih proizvodnih oblasti. Također, konferencija je značajna i svim učesnicima ili sponzorima kojima kompanije predstavljaju klijente za njihove proizvode i/ili usluge. Ne manje važna misija konferencije je dodatno oživljavanje regionalne istočnobosanske privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz cijele BiH kao i regije zapadnog Balkana. Koncept konferencije je da se učesnici različitim sadržajima što bolje upoznaju sa širokim spektrom tema, ideja, koncepata, kompanija i učesnika, a sve s ciljem dinamičnijeg razvoja vlastitih kompanija i karijera – poručuju organizatori.

Regionalna poslovna konferencija „PIT Drina 2019.“ će tematski biti prilagođena i podijeljena u nekoliko cjelina: stručna izlaganja, izlaganja domaćih i međunarodnih organizacija s ciljem podsticaja biznisa, B2B poslovni susreti i umrežavanje, panel diskusija na jednu od gorućih tema bh. privrede i obilazak pogona kompanija “Prevent Goražde” i “EMKA Bosnia”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.