Gorenje na EP u rukometu odvelo preko 700 navijača iz BiH i regije

gorenje1

Gorenje je bilo ponosni sponzor Evropskog rukometnog prvenstva EHF EURO 2018, koje se završilo u nedjelju, 28. januara, pobjedom reprezentacije Španije, saopćeno je iz ove kompanije.

Kako se navodi, dodatni doprinos Gorenja ovom specijalnom događaju bila je i posebna promotivna kampanja #simplyfans, sa kojom se nastojalo izbrisati granice i ujediniti navijače sporta iz cijele jadranske regije. To su, kako ističu, i uspjeli tako što su preko 700 rukometnih navijača iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine doveli u Hrvatsku sa specijalnim #simplyfans navijačkim autobusom da posmatraju uživo utakmice Evropskog rukometnog prvenstva EHF EURO 2018.

– Kroz #simplyfans pokret, Gorenje je ohrabrilo sve rukometne entuzijaste svih nacionalnosti, kultura, i uvjerenja da navijaju ne samo za svoje timove, nego da navijaju za posvećenost, sport, i igrače, te da uživaju u rukometnoj igri. Poruka kampanje “Navijajmo zajedno. Navijajmo za rukomet,” je definitivno odjeknula – navodi se u saopćenju.

Glavna zvijezda Gorenje promotivnog štanda na finalu u Areni Zagreb je bio Ivano Balić, bivši hrvatski rukometaš, koji je dvaput izabran za najboljeg igrača godine od Međunarodne rukometne federacije.

– Partnerstvo na najvišem nivou evropskog rukometa donijelo je Gorenju još veću prepoznatljivost u regionu i na svim ključnim tržištima. Gorenje je prikazano na svim utakmicama širom svijeta – u 30 zemalja u Evropi i 47 zemalja širom svijeta. Pošto su zemlje sa najjačim rukometnim timovima ujedno i najvažnija tržišta Gorenja, sponzorstvo EHF EURO 2018 će izuzetno doprinjeti u postizanju ambicioznih rezultata na ovim tržištima – saopćeno je iz Gorenja.