Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rs

Gorivo na pumpama ponovo poskupljuje, neki već istakli nove cijene

Šibenik: Zbog najavljenog poskupljenja goriva na crpkama se ponovno stvaraju velike gužve
28.03.2022., Sibenik - Ponovo redovi na benzinskim postajama. Od ponoci nas ceka novo veliko poskupljenje goriva. Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji 30,5 kuna. Prosjecni spremnik dizela mogao bi biti skuplji 74,5 kuna a prosjecni spremnik LPG-a biti ce skuplji 9,5 kuna.Benzin bi tako trebao poskupjeti za oko 0,61 kunu po litri, a dizel za oko 1,5 kuna po litri. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vozači su potvrdili da je na pojedinim banjalučkim pumpama gorivu već skočila cijena

Gorivo u bh. entitetu Republika Srpska poskupilo je za deset feninga, a nove cijene već danas će biti istaknute na većini domaćih pumpi.

Potvrdili su ovo za Srpskainfo u Grupaciji za promet nafte i naftnih derivata pri Privrednoj komori Republike Srpske.

Litra dizela košta od sada 2,61 KM, a benzina 2,63 marke.

Vozači su potvrdili da je na pojedinim banjalučkim pumpama gorivu već skočila cijena.

– Mi smo već protekla tri, četiri dana dobili skuplje ulazne cijene, do nekih desetak feninga, nismo ih još odrazili na pumpama, ali to se očekuje već od danas – rekao je predsjednik Grupacije Jovica Vučković.

Uzrok poskupljenja, navodi, jeste veliki rast cijene barela na svjetskom tržištu.

– Barel je dosta otišao gore u odnosu na prethodnih sedam dana, bio je 76, 77 dolara, a trenutno je nekih 86 dolara, tako da je to uzrok ovog poskupljenja koje je već uslijedilo prema nama nama i mi ćemo to distribuirati po našim pumpama – kaže on.

Cijene nafte ove sedmice su u porastu i dostigle su najveći iznos za gotovo godinu dana, nakon iznenadne objave Organizacije proizvođača i izvoznika nafte da smanjuju dnevnu proizvodnju.