Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradačaki Inmer na listi 100 najvećih preduzeća u BiH

tvornica-17

Mljekara Inmer iz Gradačca, koja posluje u sastavu mliječne kompanije Lactalis BH, nalazi se na listi 100 najvećih domaćih preduzeća po ostvarenom izvozu u 2015. godini, objavile su Poslovne novine.

Jedina je kompanija iz mliječnog sektora u BiH koja je na osnovu parametra izvoza uspjela ostvariti pozicioniranje na ovoj značajnoj rang listi.

Izvoz u 2015. godini usko je vezan za uspješno poslovanje Inmera u protekloj godini, u kojoj je ostvaren i porast proizvodnje za oko 10%.

Trend uspješnog izvoza nastavio se i u ovoj godini te se tako se iz naše zemlje na tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije, svakodnevno izvozi više od 60 kvalitetnih, svježih i zdravih mliječnih proizvoda proizvedenih u Inmeru, brendova Dukat, Domaće blago i Dar prirode.

Proizvodi brenda Dukat najviše su zastupljeni u ukupnom izvozu, naglašavaju iz kompanije Lactalis BH, dodajći da su izuzetno sretni što su dugotrajnim ulaganjem u kvalitet, kako sirovina koje koriste, tako i same tehnologije proizvodnje, uspjeli kreirati interes i na stranim tržištima za bosanskohercegovačkim domaćim mlijekom i mliječnim proizvodima.