Prozor-Rama

Gradi se tvornica u BiH, najavljuju da će prosječna plata biti 1.500 KM

prozor rama tvornica (1)

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 miliona maraka

Načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević i ravnateljica GS Holdinga Snježana Köpruner potpisali su u utorak ugovor o izgradnji tvornice metalskih proizvoda.

Time su u konačnici definirana međusobna prava i obveze koje će rezultirati izgradnjom novog suvremenog postrojenja “GS – Rama” d.o.o. u poslovnoj zoni “Izlaz”, priopćeno je iz ove općine.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 miliona maraka, a Općina Prozor-Rama će u projektu sudjelovati s novčanom potporom u iznosu od 2 miliona maraka.

– Smatramo da je projekt jako dobar, da ima dobar potencijal, kako sada tako i ubuduće. Mi ćemo, osim tog projekta, implementirati i neke nove. Sve ovisi od toga koliko ćemo ljudi naći koji su zainteresirani raditi na tim projektima – kazala je ravnateljica Köpruner.

Dodala je kako je cilj, osim razvoja same tvornice, razvijati i obrazovanje u Rami kako bi se podigla razina Srednje škole.

– Ovim pogonom pokušavamo zadržati ljude da ne idu vani. Istina da je teško vrijeme za to, posebice u kontaktu epidemije. Sada u okruženju imamo i rat u Ukrajini. Sve to skupa otežava, ali pozdravljam gospođu Köpruner koja je našla hrabrost i ne odustaje. Idemo u realizaciju ovog projekta – naglasio je načelnik Ivančević.

Dodaje kako je Općina donijela sve relevantne odluke kako bi se subvencionirao ovaj pogon.

– Znam da za ovakvu filmu taj novac ne znači mnogo, ali jednostavno žele jamstvo u ovoj državi jer znaju da politička situacija nije nimalo dobra – istaknuo je on.

Iz Općine je priopćeno kako se do kraja ove godine očekuje zapošljavanje 57 radnika, dok bi prosječna plaća majstora bila 1.500 maraka.