Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gubitak veći od 17 miliona KM: Propada li “Pavlović banka”?

pavlovic banka

„Pavlović banka“ iz Bijeljine ostvarila je u prošloj godini gubitak od 17,2 miliona maraka, izvještava poslovni portal BiznisInfo na osnovu finansijskog izvještaja ove banke za 2016. godinu.

To ukazuje da ova banka ide putem propalih Bobar banke i Banke Srpske, odnosno da će biti treća propala banka u RS u kratkom periodu.

Banka je 2015. godine ostvarila dobit od 425 hiljada maraka.

Mediji u RS su ranije pisali da je “Pavlović banka” na korak od propasti, a ovaj izvještaj mogao bi biti potvrda toga.

Prema ranijim izvještajima, banka je mjesecima bila češće nelikvidna nego likvidna, ali su vlasti RS nekako uspijevale da spriječe njen pad. Pad “Pavlović banke” bio bi novi udar na bankarski sektor RS.

Tužilaštvo BiH vodi istragu u slučaju “Pavlović banka”, koji se odnosi na davanje kredita predsjedniku RS Miloradu Dodiku za kupovinu vile u Beogradu.

Nakon što je vlasnik banke Slobodan Pavlović bio uhapšen u sklopu istrage o ovom slučaju, iz banke je naglo povučeno oko 10 miliona KM depozita.

Osim toga, Pavlović banka je u problemima i zbog loših kredita. Da stvar bude gora, njih ne vraćaju iste one firme koje su već u propast odvele Bobar banku. To su u analizi ustanovili nezavisni revizori, piše BiznisInfo.