Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Gutić: Neupitna podrška TK-a izgradnji Bloka 7

29/05/2017

Podrška Tuzlanskog kantona izgradnji Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli je neupitna, rekao je danas tokom sastanka sa predstavnicima Gezhouba Group Corporation iz Kine premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Tokom sastanka gosti iz Kine su premijeru i ministrima u Vladi TK prezentirali nove informacije u vezi s procedurama i trenutnim stanjem realizacije ovog projekta.

Premijer Gutić je izrazio uvjeravanje da će Tuzlanski kanton, kao što je to bio slučaj i do sada, biti aktivni zagovornik i podrška ovom projektu koji će Tuzlanskom kantonu ali i cijeloj Bosni i Hercegovini donijeti brojne prednosti, saopćeno je iz Vlade TK-a.

– Očekujemo da realizacija ovog projekta Tuzlanskom kantonu i cijeloj državi donese brojne koristi. Prije svega to se odnosi na produženje roka upotrebe naše Termoelektrane i elektro-energetsku neovisnost Bosne i Hercegovine, ali i druge benefite, kao što je upošljavanje naših kompanija u izgradnji Bloka, te upotrebu i korištenje naših domaćih repromaterijala i sirovina – rekao je premijer Gutić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.