Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

veliki projekat

Hadžiselimović: ASA Grupacija sa ASA Bolnicom kreira dodatnu vrijednost

Foto: Fena

ASA Grupacija ima više firmi članica koje djeluju u više segmenata poslovanja, a zdravstvo je jedan od njih

ASA Grupacija bila je domaćin, u ASA Institutu u Sarajevu, Ambasadi Austrije u Bosni i Hercegovini i njihovom trgovinskom odjelu, a događaju su prisustvovali i predstavnici austrijskih institucija i kompanija koje djeluju u Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor ASA Grupacije Eldin Hadžiselimović kaže da je taj događaj jedan od projekata koji implementira ASA Grupacija na području Bosne i Hercegovine, ali vjerojatno i jedan od najbitnijih iskoraka u nešto novo bez obzira na njihovo šestogodišnje iskustvo u zdravstvenom sektoru.

Pojasnio je da u tom sektoru već imaju suradnju sa Medicinskim univerzitetom iz Beča, a događaj upriličen u ASA Institutu bio je prilika da tim ASA bolnice prezentira sve svoje projekte i proizvode i usluge prema širem auditoriju.

“ASA Bolnica kreira novu vrijednost”

– U ovom slučaju to su određene kompanije ili pojedinci koji djeluju u BiH, ali imaju austrijski predznak. To je bila prezentacija onoga što planiramo uraditi u periodu pred nama – kazao je Hadžiselimović Feni.

Prema njegovim riječima, ASA Grupacija sa ASA Bolnicom kreira dodatnu vrijednost.

– Kao ASA Grupaciji, nama je uvijek cilj da kroz naše projekte kreiramo neku dodatnu vrijednost kroz neki novi proizvod, uslugu ili novim zapošljavanjem, dovođenjem znanja. Ovakvim projektima usvojena znanja podići ćemo na još viši nivo. Vjerujem da će to prepoznati budući klijenti naših proizvoda i usluga, ali i šira zajednica – naglasio je. Dodaje da je taj događaj upriličen u prostorijama firme ASA Institut, koji je važan u procesu edukacije i trebalo bi da kreira i plasira određena znanja.

Trgovinska savjetnica Austrijske ambasade u BiH Martha Suda kaže da Bosna i Hercegovina ima mnogo toga za ponuditi međunarodnim kompanijama.

– Dobra i odgovarajuća zdravstvena zaštita jedna je od pozitivnih klima za investitore. Zbog toga sam jako sretna da vidim projekte poput ASA Bolnice. Kroz suradnju ASA Bolnice i Medicinskog univerziteta u Beču imat ćemo iste standarde i u Bosni i Hercegovini i u Austriji – naglasila je.

I medicinski direktor ASA Bolnice Roland Fasol naglašava važnost suradnje Medicinskog univerziteta u Beču, koji je drugi najstariji univerzitet u Evropi, i ASA Bolnice.

Kako je kazao, žele postaviti nove standarde u oblasti zdravstvene zaštite, postavljaju nova pravila i nove paradigme. Namjera im je, ističe prof. dr. Fasol, raditi na razvoju novih tehnologija te doprinijeti povratku bh. stručnjake iz dijaspore što je naročito važno za budućnosti BiH.

– Naš direktor sestrinstva, porijeklom iz BiH, vraća se nakon dugogodišnjeg angažmana u Beču. Imali smo i niz razgovora sa medicinskim sestrama iz Njemačke, koje su bh. porijekla i vraćaju se kući. Cilj je da spriječimo odliv stručnog kadra i da se bh. građani vrate iz dijaspore u svoju domovinu – kazao je prof. dr. Fasol, medicinski direktor bogatog međunarodnog iskustva iz oblasti kliničkog upravljanja zdravstvenim sistemima.

ASA Grupacija ima više firmi članica koje djeluju u više segmenata poslovanja, a zdravstvo je jedan od njih.