Videosastanak

HDZ podržao inicijativu da se ugostiteljski objekti otvore 11. maja

mostar kafici (1)

Inicijativa će se uputiti i Federalnom štabu civilne zaštite, saopćeno je iz HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas videosastanak s predsjednicima kantonalnih vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i šefovima kantonalnih uprava civilne zaštite na kojem je podržana inicijativa da se ugostiteljski objekti, uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera, otvore 11. maja.

S obzirom da je zdravstveno- epidemiološka situacija povoljna i sve povoljnija u zadnje vrijeme omogućava nam da se sve mjere koje su stožeri na svim nivoima do sada donosili ublažavaju, zaključeno je na sastanku.

Tom prilikom podržana je i inicijativa svih pet štabova da se ugostiteljski objekti, uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera, otvore 11. maja.

Inicijativa će se uputiti i Federalnom štabu civilne zaštite, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

“Stav predsjednika vlada i kantonalnih štabova, većine gradova i udruga ugostiteljstva je da Federalni štab, uz strogo poštovanje epidemioloških standarda, omogući rad ovoj grani ekonomije koja okuplja veliki broj zaposlenih.

Istaknuto je također, u skladu s preporukama s terena, uz obavezno poštivanje struke predstaviti smjernice i za otvaranje autoškola, te drugih ugostiteljsko-uslužnih i trgovačkih djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama potpune zabrane rada”, stoji u saopćenju.