HIFA OIL: Kvalitet nafte i naftnih derivata na najvišoj razini

hifa oil2222

Tešanjska kompanija za promet naftom i naftnim derivatima HIFA OIL provela je recertifikacijski audit po ISO 14001:2004 koji je vezan za vrhunske ekološke standarde.

Ovim je HIFA OIL kao prva firma u BiH koja je još 2004. godine ovladala visoko zahtjevnim preduvjetima zaštite i očuvanja zdravlja ljudi i prirodne okoline, pokazala svoju posvećenost još većem unaprijeđenju kvaliteta.
Recertifikacijski audit po zahtjevima standarda ISO 14001:2004. proveo je glavni auditor i predstavnik firme TÜV SÜD Ljubljana, Jozes Varga.

“Na završnom auditu nalazi su potvrdili da firma HIFA OIL već 4 godine radi po propisanim procedurama koje su usklađene sa zahtjevima ovog standarda. Time pokazujemo našu opredjeljenost da čuvamo našu prirodu. Kroz sistem okolinskog upravljanja zahtjeve standarda prenosimo na naše dobavljače i tako dajemo još jedan doprinos u očuvanju eko – sistema.

Na ovaj način HIFA OIL zapravo dokazuje svoju posvećenost daljem razvoju, čime smo postigli da je kvalitet naftnih derivata naše kompanije na najvišoj mogućoj razini”, izjavio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor kompanije HIFA OIL.

HIFA OIL je prva kompanija u oblasti distribucije nafte i naftnih derivata koja je još 2004. godine ovjerila sistem upravljanja kvalitetom po ISO 9001, te prva kompanija u BiH koja je postala nosilac 2014. godine i certifikata ISO 14001.

HIFA OIL d.o.o. Tešanj je već na ovom posljednjem auditu pokazala kako uveliko radi na usvajanju zahtjeva nove verzije ISO 14001:2015, a prelazak je najavljen na narednom kontrolnom auditu u martu 2018. godine.

HIFA OIL je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika.