Hoće li Germanwings iz Mostara letjeti za Skandinaviju i Njemačku?

Dugoočekivani dolasci predstavnika niskotarifnih aviokompanija u Mostar trebali bi se dogoditi do kraja ovoga mjeseca, piše Večernji list.

Kako su za Večernji list rekli sagovornici iz Zračne luke Mostar, očekuje se dolazak predstavnika WizzAira i Germanwingsa i s njima će se razgovarati o mogućnostima uspostavljanja zračnih koridora iz Mostara prema nekoliko europskih metropola.

– Naš cilj je povezati Mostar s nekoliko velikih europskih gradova i to će se sigurno dogoditi. Kroz pregovore ćemo vidjeti koje su to zračne linije koje možemo dobiti.

Sigurno je kako želimo barem jednu zračnu liniju s jednom od skandinavskih zemalja s obzirom na to da velik broj ljudi s ovoga područja živi u tim zemljama. Zanimanje za tu zračnu liniju bilo bi veliko.

Također, sigurno je kako ćemo s Njemačkom imati jednu zračnu liniju. Ostaje vidjeti s kojim gradom. Predstavnici Germanwingsa dolaze 25. januara u Mostar i očekujemo postizanje dogovora glede novih zračnih linija tijekom ove godine, piše Večernji list.

Kada će zračne linije biti otvorene, ovisi o ishodu pregovora. Ranijih godina zračni koridori s Italijom i drugim zemljama bili su otvarani početkom aprila i oni su ovisili o sezoni vjerskog turizma koji je povezan s Međugorjem.

Sada je priča malo drugačija jer će se raditi o komercijalnim letovima, a ne samo o onima koji u Hercegovinu dovode hodočasnike iz nekoliko zemalja svijeta.

PODIJELI