Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preliminarni podaci

Hrvatski turizam na 70 posto u odnosu na august 2019.

Plaža Mala Travna na otoku Visu
12.08.2019., Marinje Zemlje, Vis - Plaza Mala Travna je mala plaza na juznoj strani otoka koja ima malo zalo od velikih bijelih oblutaka i duge velike stjenovite ploce na kojima se moze suncati. Uvali je tesko prici sa kopnene strane pa je Mala Travna pravi mali raj za jedrilicare. Photo: Filip Kos/PIXSELL

Komentirajući odluku Italije i Austrije da stave Hrvatsku na “crvenu listu” zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, hrvatski ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović istaknuo je da nije zabrinut zbog tih odluka, dodavši da očekuje nastavak dolaska stranih turista

Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor, koji sadrži informacije o turističkom prometu ostvarenom u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu augusta (od 1. do 16. augusta) ostvareno oko 1,8 miliona dolazaka i 12,9 miliona noćenja, što je gotovo 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju u pogledu pokazatelja turističkih noćenja.

Pritom je najviše noćenja u istom razdoblju ostvareno u Istri (3,2 miliona noćenja), na Kvarneru (2,6 milion noćenja), Splitsko-dalmatinskoj (2,4 miliona noćenja), Zadarskoj (2,3 miliona noćenja), Šibensko-kninskoj (1 milion noćenja), Dubrovačko-neretvanskoj (716 hiljada) i Ličko-senjskoj županiji (475 hiljada), javio je N1.

“Najave za ostatak kolovoza i za rujan su dobre međutim iznimno je važno da se svi i dalje ponašamo odgovorno te da se pridržavamo propisanih epidemioloških mjera jer je to u ovom trenutku osnovni preduvjet za ostvarivanje turističkog prometa u zemlji”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Komentirajući odluku Italije i Austrije da stave Hrvatsku na “crvenu listu” zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, hrvatski ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović istaknuo je da nije zabrinut zbog tih odluka, dodavši da očekuje nastavak dolaska stranih turista.

“Nisam zabrinut zbog nastavka sezone. U ovom trenutku je 760.000 turista u Hrvatskoj i danas je nekoliko desetaka hiljada iz zemalja EU ušlo u Hrvatsku. Mi ćemo činiti sve kako bi se pripremili i za nastavak turističke sezone, i za jesen i početak školske godine”, poručio je Božinović.