Biznis

HT Eronet predstavio Cloud centar i nove poslovne tarife

19/04/2016

HT Eronet je telekomunikacijski partner šestog izdanja Microsoft NetWork konferencije koja se od 18. do 20. aprila održava u Neumu.

Na najvećoj IT konferenciji u BiH predstavili su svoj Cloud centar.

– To je nova usluga namijenjena prvenstveno zahtjevnijim, odnosno, poslovnim korisnicima. Nudimo je u testnom izdanju i svi korisnici koji uzmu Eronet Cloud centar moći će pristupiti svim našim Cloude uslugama koje imamo u portfelju. U ovom momentu tržištu možemo ponuditi dvije najzanimljivije usluge, a to su Cloud server i Cloud storage. Obje usluge nude fleksibilnost i sigurnost, korisnik nije obavezan ulaziti u visoke i infrastukturalne troškove. Sve to ostaje u brizi HT Eroneta. Sigurni smo da će takve usluge biti prihvaćene i Eronet pokazuje da brine o potrebama svojih korisnika, a u budućnosti ćemo ovu uslugu i nadopunjavati tako da će poslovni korisnici sigurno biti zadovoljni s onim što pružamo na tržištu telekomunikacija, rekao je Robert Crnjac, direktor sektora za prodaju u HT Eronetu, te dodao da nisu jedini operater koji nudi ovakve usluge u BiH, ali da će se truditi biti drugačiji, inovatovini i korak ispred drugih.

Verziju Cloud usluga korisnici mogu preuzeti u testnom razdoblju besplatno preko prodajnih predstavnika Eroneta ili na web stranici.

Danko Banović, voditelj marketinga za poslovne korisnike u HT Eronetu, kazao je kako su na Microsoft NetWork konferenciji prezentirane i Mix tarife za poslovne korisnike, koje uključuje najviše besplatnih minuta, SMS-ova i podatkovnog prometa. Izbor je širok za sve vrste preduzeća, a podržani su s mogućnošću kupovine telefona telefona za 1 KM.

Društvena odgovornost

HT Eronet radi mnogo i u segmentu društvene odgovornosti.

– Osluškujemo potrebe svoje zajednice, tako smo i prihvatili poziv Microsofta BiH da budemo partneri na ovoj konferenciji. A u proteklom periodu imali smo niz različitih akcija, a jedna od najbitnijih je Banka koštane srži zajedno sa NVO Mala i Sveučilišnom klinikom Mostar. Prošlog četvrtka u Mostaru smo imali dobrotvornu večeru, a sav prihod je išao za formiranje registra banke koštane srži, kazala je, između ostalog, Misijana Brkić – Milinković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.