Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Igmanski hoteli na ”čekanju” dok se ne napravi ambijent za poslovanje

16/08/2016

Da bi igmansko Veliko polje bilo mjesto za biznis, potrebno je investiranje u razne sadržaje koji su zanimljivi domaćim i stranim turistima, kazali su Feni u Ferijalnom savezu Bosne i Hercegovine.

Za ”pravljenje novca”, kako ističu, nije dovoljna samo netaknuta priroda i čist zrak.

Jedan od objekata na tom mjestu, u koji je uloženo mnogo novca, a nije opravdao očekivanja, je i u njihovom vlasništvu. Hostel ”Feri” na igmanskom Velikom polju je odavno zatvoren, a prije nešto više od pola godine je prodat i sada njime gazduje privatna firma, ali naznaka da će uskoro biti otvoren, još nema.

Iz Ferijalnog saveza navode da od septembra prošle godine nemaju informacije o ulaganjima u taj objekat, a ističu da nije oštećen i da je radio nešto više od četiri godine.

– Hostel je u dobrom stanju, može odgovoriti zahtjevima svih gostiju, ali nije mogao raditi na praznoj livadi. Nekoliko godina smo pokušavali, ali bezuspješno – naglašavaju iz Ferijalnog saveza BiH.

Navode da se na toj lokaciji može napraviti ambijent koji bi i u ljetnim i u zimskim mjesecima privlačio veliki broj gostiju, a što bi išlo u korist i hotelijerima.

Hostel ”Feri” je izgrađen po najsavremenijim međunarodnim, građevinskim standardima. Raspolaže s 39 soba i kapacitetom od 103 osnovna i 27 pomoćnih kreveta. Posjeduje, između ostalog, kongresnu salu i konferencijsku dvoranu sa 100 sjedećih mjesta

Komentari