Agencija za statistiku BiH

Industrijska proizvodnja u BiH u martu manja za 0,1 posto

Industrijska proizvodnja

Agencija za statistiku BiH je objavila da u martu ove, u poređenju sa martom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od 4,9 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u martu je zabilježila pad od 0,1 posto u odnosu na februar ove godine.

Agencija za statistiku BiH je objavila da u martu ove, u poređenju sa martom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od 4,9 posto.

Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u martu u odnosu na februar veća je za 1,3 posto, kapitalnih proizvoda za 0,8 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 0,6 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,2 posto, za koliko je manja i proizvodnja energije.

U martu ove, u odnosu na mart prošle godine, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 15,7 posto, intermedijarnih proizvoda za 6,6 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za dva posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,4 posto, a energije za 23,2 posto.