Biznis

Agencija za statistiku

Industrijska proizvodnja u novembru porasla 0,3 posto, godišnji rast 6,7 posto

27/12/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

U novembru u odnosu na prethodni mjesec ove godine proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 5,8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u novembru 2021. u poređenju sa oktobrom ove godine bilježi rast za 0,3 posto, dok je u odnosu na novembar prošle godine porasla za 6,7 posto.

U novembru u odnosu na prethodni mjesec ove godine proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 5,8 posto, proizvodnja kapitalnih proizvoda za 4,8 posto, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 posto, proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 1,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,1 posto.

Prema predhodnim podacima Agencije za statistiku BiH, na godišnjem nivou (u novembru ove u odnosu na novembar prošle godine) proizvodnja kapitalnih proizvoda je veća za 19,2 posto, intermedijarnih proizvoda za 10,2 posto, netrajnih proizvoda za 6,2 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 3,4 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,8 posto.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.