Agencija za statistiku

Industrijska proizvodnja u novembru porasla 0,3 posto, godišnji rast 6,7 posto

Tvornica lakih metala Šibenik prve radnike o?ekuje ve? tijekom sljede?eg tjedna
10.03.2016.. Sibenik - Tvornica lakih metala Sibenik iscekuje prve radnike tijekom sljedeceg tjedna. rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U novembru u odnosu na prethodni mjesec ove godine proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 5,8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u novembru 2021. u poređenju sa oktobrom ove godine bilježi rast za 0,3 posto, dok je u odnosu na novembar prošle godine porasla za 6,7 posto.

U novembru u odnosu na prethodni mjesec ove godine proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 5,8 posto, proizvodnja kapitalnih proizvoda za 4,8 posto, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 posto, proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 1,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,1 posto.

Prema predhodnim podacima Agencije za statistiku BiH, na godišnjem nivou (u novembru ove u odnosu na novembar prošle godine) proizvodnja kapitalnih proizvoda je veća za 19,2 posto, intermedijarnih proizvoda za 10,2 posto, netrajnih proizvoda za 6,2 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 3,4 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,8 posto.